Annons:

Så fick ”PK” igång Dackarna i paus: ”Då piggnade de till”

Peter Karlsson lotsade Dackarna till serieseger. Foto: Ossian Mathiasson

Så fick ”PK” igång Dackarna i paus: ”Då piggnade de till”

30-30 efter tio heat. Då vaknade Dackarnas stjärnor och körde hem seriesegern.
– Jag bjöd dem på lite kaffe i paus och det gillar de. Då piggnade de till, skämtar Dackarnas lagledare Peter Karlsson efter att hans lag vunnit med 49-41 hemma mot Smederna.

Annons:

I många tidigare hemmamatcher har Dackarna mer eller mindre avgjort redan efter tio heat. I kväll blev det inte alls så. Istället kom rycket efter den långa pausen.

– Killarna visade att det finns stake i laget efter paus och det är jag väldigt nöjd över, säger Peter Karlsson.

Det var lite trögt i början?

– Vi hade lite maskinstrul. Någon bytte tändsystem, någon bytte cykel och det var något stopp också. Det känns skönt att vi kunde vinna efter en sådan inledning, det är en styrka.

”Genomsyrat hela säsongen”

Från heat elva och framåt kom Dackarna ut som ett nytt lag.

Pratade ni om något speciellt under pausen?

– Ja, jag bjöd dem på lite kaffe och det gillar de. Då piggnade de till. Skämt åsido. Det behövdes inte så mycket peptalk. Killarna är jävligt stolta, de vill inte ta stryk.

Dackarna stod för en ny bra laginsats där samtliga förare levererade poäng.

– Det har genomsyrat hela säsongen. Det är alltid någon som kliver fram och någon som går lite sämre. Men va fan, vi kan inte ha sju gubbar som tar tio poäng var.

”Kör för att vinna”

Dackarna vann till slut grundserien fem poäng före Rospiggarna, Eskilstuna Smederna och Vetlanda Speedway. Nu får laget vänta tre veckor på att köra semifinal.

– Det blir lite paus och killarna får vila lite och serva sina cyklar. Vi får se det positiva i att ha ett litet break. Sen samlas vi här och har en genomgång innan semifinalen.

Och nu går ni för SM-guld?

– Med det här laget... Det är klart att vi kör för att vinna. Ett SM-guld för lag är det finaste man kan vinna i Sverige, killarna skulle vara värda det, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt