Annons:

Karlsson får gå från Vetlanda – ”Måste ta ansvar för vår förening”

Det blir ingen fortsättning som lagledare i Vetlanda för Mikael Karlsson. Foto: Linus Johansson

Karlsson får gå från Vetlanda – ”Måste ta ansvar för vår förening”

Det blev bara ett år som lagledare i Vetlanda Speedway för Mikael ”Kråka” Karlsson. I dag fick han veta att klubben inte förlänger hans kontrakt på grund av ekonomiska skäl.
– Ett väldigt ledsamt beslut att ta men vi måste ta ansvar för vår förening, säger ordföranden Leif Hedberg i ett pressmeddelande.

Annons:

Målillaboende Mikael Karlsson är starkt förknippad med Dackarna. I höstas valde dock ledningen i Dackarna att bryta med Karlsson och istället blev han lagledare i Smålandsrivalen Vetlanda.

Den här säsongen förde Karlsson Vetlanda till en SM-kvartsfinal, där det tog stopp mot Västervik. Nu står det klart att han inte får chans till revansch nästa år.

Inför den här säsongen skrev Mikael Karlsson på ett kontrakt över 1+2 år och det väljer nu Vetlanda att bryta.

– Mikael Karlsson har gjort ett kanonjobb i vår förening, han har gjort precis vad han skulle - och lite till i vår förening. Han har med fingertoppskänsla lotsat laget till klubbens ursprungsmål för säsongen 2018, säger Leif Hedberg.

– Vi har under ett antal styrelsemöten den senaste tiden diskuterat olika lösningar för att ha kvar Mikael Karlsson som lagledare. Det vi hela tiden kommer fram till är att vi måste skära i kostnaderna kring ledarrollen, fortsätter Hedberg.

Skär i förarbudgeten

Nästa säsong kommer sportchefen Mikael Wirebrand att ensam leda laget.

– Vi kommer även till viss del att skära ner på sportchefens tjänst från och med 1 maj. Detta är något vi kommit överens med Mikael Wirebrand om. Nedskärningarna slutar inte där. Under senare år har vi årligen skurit ner på vår förarbudget  och 2019 utgör ingen skillnad. Vi har tre förare under kontrakt i dag och i övrigt har Wirebrand blivit tilldelad en mycket stramare budget för lagbygget 2019.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt