Annons:

Karlsson om Vetlandas beslut: ”Känns fruktansvärt tråkigt”

Mikael Karlsson hade räknat med att fortsätta som lagledare i Vetlanda och tycker att beslutet klubben nu tagit är tråkigt. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson om Vetlandas beslut: ”Känns fruktansvärt tråkigt”

Mikael Karlsson var inställd på att fortsätta som lagledare för Vetlanda Speedway. Istället blev han en del i ett större besparingspaket. Nu är det oklart om han blir kvar inom sporten.
– Just nu vet jag inte, vi får se. Man ska inte ta snabba och förhastade beslut, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tidigare i dag berättade vi om Vetlanda Speedways beslut att bryta med den Målillabaserade lagledaren Mikael Karlsson. Som anledning angavs att klubben måste spara pengar. Vetlanda kommer också att skära rejält i förarbudgeten för 2019.

Karlsson var inställd på att fortsätta som lagledare i Elitserieklubben.

– Det känns fruktansvärt tråkigt, men jag har respekt för att klubben tar ansvar för sin ekonomi. Det finns inget ont att säga om föreningen i sig, sen kanske det här kunde ha kommit lite tidigare. Men som sagt, det är viktigt att man tar ansvar för sin ekonomi. Nu blev jag en liten, liten del i den besparing man gör, säger Mikael Karlsson.

Kom det här beslutet oväntat för dig?

– Ja, det kom ganska oväntat. Jag har förstått att det är besparingar på gång, men kanske inte att det skulle vara så här stort. Det finns inget att göra åt det nu, men det känns väldigt tråkigt. Jag har haft ett bra år i Vetlanda och fått ny energi.

”Tomt och energilöst”

Mikael Karlsson fick beskedet sent i går kväll.

– Just nu känns det väldigt tomt och energilöst. Jag var så inställd på att lägga energi på det här med lagledarbiten ett tag till. Men nu vet jag inte, vi får se. Man ska inte ta snabba och förhastade beslut.

Målillaboende Karlsson öppnar upp för att han kanske inte fortsätter som lagledare eller inom speedwayen överhuvudtaget.

– Kanske är det dags att fokusera helt på den civila karriären och se vad jag kan hitta på där. Jag har haft bra förmåner att få jobba mig uppåt. Jag har min familj, mitt jobb och mycket arbete i mitt kära Målilla GoIF så det är ju inte så att jag kommer gå sysslolös.

Hoppas på Dackarna

Mikael Karlsson har sedan tidigare ett mångårigt förflutet som lagledare med mera i Dackarna. I morgon planerar han att se den andra SM-semifinalen mellan Västervik och Dackarna i Västervik.

– Blir det bara bra väder har jag tänkt att åka dit. Jag hoppas verkligen och tror att Dackarna kommer att reda ut det, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt