Annons:

Nye lagledaren tror på guld med stommen intakt: ”Vill bygga vidare”

Conny Ohlsson och Emil Millberg var Rospiggarnas representanter på upptaktsträffen. Hallstavikslaget går för guld med stommen intakt. Foto: Ossian Mathiasson

Nye lagledaren tror på guld med stommen intakt: ”Vill bygga vidare”

Mikael Teunberg har lämnat över ansvaret som lagdelare för Rospiggarna till Conny Ohlsson. På dagens upptaktsträff i Stockholm ligger fokus på att jobba vidare.
– Vi vill bygga vidare på det som varit under många år, hålla ihop gruppen och att vi ska vara starka på hemmaplan, säger Conny Ohlsson.

Annons:

Det blir ett stort steg som Conny Ohlsson tar rakt in i hetluften då det är 18 år sedan han var lagledare i allsvenska Eldarna. 

Nu vill den nye lagledaren och sportchefen försöka ta vid där Rospiggarna slutade förra året med en plats i toppen. Förra säsongen slutade i semifinalserien mot guldmedaljören Smederna efter en jämn och tät historia. 

– Det är ett otroligt spännande uppdrag. Rospiggarna är en stor och fin klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Det var inte så svårt att tacka ja, säger Conny Ohlsson. 

Behåller senaste årens stomme

Han är medveten om att han har stora skor att fylla efter speedwayprofilen Mikael Teunberg, som har lämnat det sportsliga ansvaret och blivit marknadsansvarig.

– Jag vill bygga vidare på det som varit under många år, hålla ihop gruppen och att vi ska vara starka på hemmaplan.

Det finns en blandning av rutin och ungdom i Hallstavikslaget där tongivande förare som lagkaptenen Andreas Jonsson, Max Fricke och Jason Doyle är kvar och utgör stommen. 

– Vi valde att behålla stora delar eftersom de har jobbat med varandra under flera år och har en bra lagsammanhållning, säger Ohlsson. 

Ohlsson tror på guld

Rospiggarna har tippat sig själva att komma tvåa i grundserien och därefter plocka hem SM-guldet i höst. 

– Vi har en tajt grupp. Det var en fruktansvärd frustration efter förlusten i semifinalen förra året och jag tror att vi kan vända det till något positivt i år.

Inför årets säsong har Emil Millberg lämnat moderklubben Masarna för konkurrenten och SM-trean Rospiggarna och han känner att det var dags att testa något nytt.

– Conny (Ohlsson) ringde och frågade om jag ville köra där. Det är en stor och fin klubb så det var inte mycket att fundera på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt