Annons:

Masarnas kapten:

Masarnas lagkapten Linus Sundström är nere på reservplats mot Dackarna.

Masarnas kapten: "Klart att reservkampen är viktig"

Linus Sundström är nere på reserven när Masarna åker till Målilla för att möta Dackarna. Ihop med Ludvig Lindgren bildar lagkaptenen ett starkt reservpar. – Det kommer bli stentufft, säger han.

Annons:

Ingen trodde att Masarna skulle få särskilt mycket att glädjas åt i Elitserieåterkomsten. Alla siare fick dock ordentligt fel. 

Masarna har chockat speedway-Sverige och länge tills alldeles nyligen serien. Nu är laget trea och har en slutspelsbiljett inom räckhåll. Bortamatchen mot Dackarna är oerhört betydelsefull för Avesta-laget. 

– Båda våra lag är uppbyggda på liknande sätt, med jämna förare och jag tror att det blir en jämn match rakt igenom. Det är ett riktigt krig kring slutspelsstrecket, säger Masarnas lagkapten Linus Sundström. 

Masarna har tolv poäng att gå på i kampen om bonuspoängen. Skulle dalmasarna fixa allt tre poäng ser deras slutspelschanser väldigt fina ut. 

– Vi går för vinsten, men Dackarna är formstarka för tillfället. Bonuspoängen blir också viktig och det är mycket som står spel. 

"Tycker vi har tappat"

Efter att ha verkat i det närmaste oslagbara torskade Masarna två i rad mot Piraterna. Senast blev det seger hemma mot Lejonen. 

– Folk tycker att vi har tappat, men det finns ingen anledning till oro. Piraterna har ett fruktansvärt starkt lag och speedway handlar mycket om dagsform. Jag tycker att vi har bra form och kommer in med en positiv inställning. 

Hur mycket tänker ni på slutspel, det var inte vad ni räknade med inför säsongen?

– Vi har inte lika höga krav som andra klubbar. Dackarna vill slåss om medaljerna, medan vi vill hänga kvar. Pressen är på Dackarna, men det är klart att vi vill vinna. Nu ligger vi bra till och vill behålla den här positionen. 

"Jämn reservkamp"

På förhand ser reservkampen ut att bli viktig för matchens utgång. Dackarna har Kacper Gomolski och Magnus Karlsson. Masarna har å sin sida Linus Sundström och Ludvig Lindgren. 

– "Ludde" har kört i Målilla i många år. Det känns som en väldigt jämn reservkamp. Man säger alltid att reservheaten är viktiga och det är klart att det är en fördel om någon reserv går riktigt bra och kan ta heat för en ordinarie förare. Men jag är säker på att det blir stentufft. Gomolski är en duktig förare som kör i polska högstaligan. 

Men du ser inte er som favoriter på reservsidan?

– De har hemmaplan och jag är säker på att det blir en tuff batalj. Men kanske att det är lite fördel oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt