Annons:

Andreas Jonsson har lämnat besked om SM-finalen

Andreas Jonsson kommer att stå på startlinjen när tejpen går upp i morgon. Det beskedet ger han Norrtelje Tidning. – Jag hoppas att det inte hämmar mig något.

Annons:

Den svenske världsstjärnan ställde in sin medverkan i helgens Grand Prix-tävling i Stockholm. Men den mångårige dacken kommer att stå på startlinjen när Dackarna och Rospiggarna gör upp om SM-guldet. 

Det beskedet ger han Norrtelje Tidning efter att ha testat på söndagen.

– Vi testade en del tejpningar och fick till det rätt bra. Det blir en låsning i axeln, men ändå inte för klumpigt. Sen när jag vaknade i morse känner jag ju av det, man är spänd i musklerna, säger Andreas Jonsson, som fick behandling på måndagen. 

Rospiggarnas lagkapten tror att han köra på som vanligt. 

– Jag tror att jag kan köra på som vanligt, och inte fundera så mycket. Adrenalinpåslaget gör nog att det försvinner också. Jag hoppas att det inte hämmar mig något.

"Svårt att hålla i cykeln"

Jonsson har inte kört speedway på tre veckor. 

– Jag har inte kört på tre veckor, det är lite det där med att... avsluta med en smäll, smack i backen, sen in i en final direkt, säger han.

Att inte köra på Friends i lördags ångrar han inte. 

– Jag testade i torsdags, men hade svårt att hålla i cykeln. Stockholm var en mer krävande bana än Hallstavik också, det skulle inte fungera. Jag var och tittade på Friends sen, och det blev väldigt spårigt och tungåkt, även om det var bättre under själva tävlingen. Men det kändes bra att ta beslutet, och så här i efterhand är det ju helt rätt, säger Andreas Jonsson.

I och med att Jonsson kör SM-finalen kommer båda lagen med fullt lag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt