Annons:

Teurnberg efter derbyt:

Mikael Teurnberg hade en enda önskan efter matchen. Foto: Jonas Davidsson

Teurnberg efter derbyt: "Var det här jag fruktade"

Riders replacement för Jacob Thorssell. Det blev en stor faktor när Dackarna förlorade derbyt borta mot Västervik med 51-39.
– Ingen får ha en dålig dag om det ska gå, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

Den svenske stjärnan Jacob Thorssell var inskriven i laguppställningen men efter måndagens träning i Målilla stod det klart att han skulle missa matchen mot Västervik. Den smäll han ådrog sig i AC-leden i axeln spökade fortfarande.

Utan honom i derbyt räckte inte Dackarna till trots en hoppingivande start. 

– Vi är fyra gubbar som tar poäng och det går inte. Att köra riders för Jacob, det är verkligen inte ultimat. Mot Smederna gick det men ingen får ha en dålig dag. Det är nästan ingen som får ta under tvåsiffrigt alltså. Vi har unga grabbar på slutet och ingen skugga ska falla över dem, men vi måste få ihop 46 poäng och det blir tufft. Jättetufft blir det, säger Mikael Teurnberg. 

"Måste ha väldigt övertag"

Dackarna hade annars 9-3 efter två heat och ledde med 23-19 efter sju heat. Hemmalagets femetta i det åttonde blev dock vändpunkten i derbymötet.

– Ska det gå måste man ha byggt upp ett väldigt övertag och det hade vi inte. Laguta (Artem) var helt outstanding och då blir det 3-3 i de heaten. Då får vi inte med oss poängövertagen. När vi sen fick en femetta mot oss, då blir det jobbigt. Det var ett nyckelheat. 

51-39 slutade matchen och det var siffror Teurnberg tyckte var för stora.

– Resultatet speglar inte matchen riktigt, tycker jag. Det blev för stora siffror.

Västervik passerade er i tabellen i och med segern. Vad tänker du om det?

– Vad ska jag göra åt det? Vi har slitit i matcherna vi förlorat och nu handlar det om att få ihop det. Vi vill och ska vara med i toppen och det blir två viktiga matcher nästa vecka. Eftersom det är GP på fredagen är varken Doyle (Jason) eller Janowski (Maciej) med. 

Önskar sig en sak

Dackelagledaren hade endast en önskan efter matchen. 

– Det är att vi får tillbaka Jacob. Jag fruktade det här innan säsongen, för det går inte att ersätta honom. Med bara en toppsvensk blir det så här. Det blir för mycket dubbelheat med riders och det är inte ultimat.

Tror du Jacob Thorssell är tillbaka nästa vecka?

– Jag var med när han tränade i går och han har en vecka på sig. Han kunde absolut inte åka i dag, men med såna här skador vet man att det kan vända snabbt. Jag har haft Andreas Jonsson i många år med liknande skador och ena veckan kan det inte alls se hoppfullt ut och veckan efter går det. Det är bara att hoppas det går. 

Dackarna är nu fyra i tabellen. Även Vetlanda passerade Målillaklubben den här tisdagskvällen.

Fakta

Poäng Västervik: Artem Laguta 15 (5 heat), Pawel Przpedelski 8 (5) Fredrik Lindgren 8 (5), Viktor Kulakov 8 (5), Vadim Tarasenko 8 (5), Noel Wahlqvist 3 (2), Anton Karlsson 1 (3).

Poäng Dackarna: Maciej Janowski 14 (6), Jason Doyle 9 (5), Luke Becker 9 (6), Rasmus Jensen 6 (6), Avon van Dyck 1 (3), Sammy van Dyck 0 (4).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt