Annons:

Här är Dagens Vimmerbys nya medarbetare – ”Riktigt spännande”

Vasse reportern Micael Rundberg ansluter till Dagens Vimmerbys team från och med 5 september.

Här är Dagens Vimmerbys nya medarbetare – ”Riktigt spännande”

Dagens Vimmerby har rekryterat en ny medarbetare. Från och med 5 september anslutar erfarne reportern Micael Rundberg till redaktionen.
– Jag har ett stort intresse för samhället vi lever i, hur saker hänger ihop och vilka konsekvenserna blir, säger han.

Annons:

I somras valde mångårige medarbetaren och grundaren Linus Johansson att lämna journalistyrket. I dag kan Dagens Vimmerby äntligen presentera Linus ersättare och det blir ett välbekant ansikte som ansluter till redaktionen.

Journalisten Micael Rundberg kommer närmast från Vimmerby Tidning och har en bred och lång erfarenhet av lokaljournalistik i vår region.

– Jag har haft ett antal bra år på Vimmerby Tidning, men känner att det är dags att göra något annat. Just nu är det en bra tidpunkt för förändring i mitt liv. Dagens Vimmerbys organisation och arbetssätt känns vaket, rappt, vasst och dynamiskt. Innehållsmässigt presenterar man både bredd, djup och spets. Dessutom vågar man vara lokal fullt ut och erbjuder stor tillgänglighet – utan kostnad för läsaren och med en solid och väl fungerande teknik i botten. Det tilltalar mig, säger Micael Rundberg.

"Kan stärka vår ställning ytterligare"

Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare Jakob Karlsson säger såhär om rekryteringen.

– Ända sedan vi startade har vi känt att ”Micke” varit vår största konkurrent när det gäller nyhetsrapporteringen i främst Vimmerby. Att han nu kommer till oss känns fantastiskt och väldigt spännande. Efter att Linus slutade har det varit väldigt viktigt för oss att få till en lösning som fungerar från dag ett och det kommer vi definitivt få nu. Det ska bli roligt att följa Rundberg på våra sajter och jag hoppas att han kan stärka vår ställning som det ledande nyhetsmediet ytterligare.

Rundberg har en bakgrund som reporter både inom sport och allmänt och kommer arbeta inom båda fälten på DV.

– Jag hoppas kunna vässa DV ytterligare med min erfarenhet och har en hel del nya idéer och arbetssätt baserat på detta. Jag har ett stort intresse för samhället vi lever i, hur saker hänger ihop och vilka konsekvenserna blir. Med en bakgrund både som sportreporter och allmänjournalist har jag en bredd som nog kan vara till nytta. Framför allt är jag nyfiken och brinner starkt för hembygden – det är nog ingen nackdel.

Vad kan läsarna förvänta sig av dig?

– Orädd, ifrågasättande och korrekt journalistik. Jag vet att det låter högtravande, men journalistik handlar i mångt och mycket om att förvalta ett förtroende från läsarna. Man ska vara granskande, objektiv, oberoende och ifrågasätta makten, men får aldrig tulla på läsarens förtroende. Där har alla medieaktörer en match att gå.

Hur känner du inför att komma igång?

– Oerhört roligt – jag är grymt taggad. Dagens Vimmerby har ju på nolltid positionerat sig som den ledande nyhetsaktören på webben i vår region, och jag är övertygad om att det finns utrymme att växa ytterligare – både vad gäller antalet läsare, men också sett till innehåll. Att vara en del av en så pass ung och nyfiken, men ändå rekordsnabbt etablerad verksamhet, ska bli riktigt spännande.

Micael Rundberg gör sin första dag med DV den 5 september och hälsas förstås varmt välkommen till redaktionen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt