Annons:

TIGGERILIGAN SPRÄNGDES – SJU PERSONER ÅTALAS

13 tiggare är målsägande i den tiggerihärva som Polisen avslöjade i december. Foto: Pixabay/Genrebild

TIGGERILIGAN SPRÄNGDES – SJU PERSONER ÅTALAS

I december sprängde Polisen en tiggeriliga som varit verksam i Kalmar län. I dag väckte åtal mot sju utländska medborgare och en svensk medborgare. I ärendet finns det tretton målsägande.

Annons:

I december slog Polisen till mot flera adresser i Kalmar och Kronobergs län samt i Bulgarien och avslöjade ett brottsligt nätverk som tvingat människor från Bulgarien att tigga på olika platser i södra Sverige.

I samband med tillslaget omhändertogs cirka 20 brottsoffer. 13 personer är målsägande sedan åklagaren i dag väckt åtal om människohandel vid Växjö tingsrätt. Det berättar TT i dag. Flera av offren var stationerade i Hultsfreds kommun och bodde hos en person i Hultsfred. 

Blev slagna

Enligt åtalas har offren tvingats tigga i stort sett varje dag och de åtalade tog sedan alla pengar som samlats in. Offren ska också ha blivit utsatta för misshandel om de somnat vid sin station eller fått ihop för lite pengar.

– Till min kunskap och som vi ser nationellt är detta det största ärendet vi har hanterat. Det är väldigt omfattande, med stora belopp och många drabbade, sa Mattias Sigfridsson vid presskonferensen i december.

Åtalas för medhjälp

Polisen misstänker att nätverket samlat ihop miljonbelopp i Sverige.

– Vi ser vid tillslaget i Bulgarien att vi har säkrat föremål till stort värde. Bland annat fordon, sa Mattias Sigfridsson, dåvarande chef för sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet vid polisens region Syd, i december.

Sju utländska personer är misstänkta för människohandel. En åttonde person, svensk medborgare, åtalas för medhjälp till människohandel. Personen ska ha inhyst brottsoffren.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt