Annons:

TVÅ MÄN HÄKTADE FÖR KANARIEKUPPEN – POJKEN SLÄPPT

50 kanariefåglar stals i Virserum förra veckan. Foto: Pixabay/Genrebild

TVÅ MÄN HÄKTADE FÖR KANARIEKUPPEN – POJKEN SLÄPPT

En man i 20-årsåldern från Norrköping är sedan tidigare häktad i den spektakulära stölden av 50 kanariefåglar i Virserum. Nu har mannen från Eksjö häktad och pojken från Hultsfreds kommun är släppt på fri fot.

Annons:

I tisdags häktades en man i 20-årsåldern från Gusum utanför Norrköping, misstänkt för grov stöld. Samma dag grep och anhöll polisen ytterligare personer i fallet – en pojke, strax under 18 år, från Hultsfreds kommun och en man i 35-årsåldern från Eksjö. 

Under torsdagen höll åklagaren häktningsförhandlingar som slutade med att pojken släpptes på fri fot och mannen häktades för anstiftan till grov stöld. 

– Just nu har vi två män häktade och det ser ganska bra ut utredningsmässigt. Pojken är släppt. Åklagaren ansåg inte att han skulle sitta anhållen längre och vill inte gå till häktning med honom. Han skulle inte kunna påverka utredningen, säger Anders Hultman. 

"Ska ha fortsatta hörhör"

Polisen har tidigare sagt att de misstänker att anstiftaren har varit ”pappa” till den grova stölden. Det fanns ett antal i fåglar i hans bostad i Eksjö och polisen undersöker om det är rätt fåglar. 

– Vi ska ha fortsatta förhör med honom i dag och sen har vi andra tekniska bitar som vi väntar på, säger Anders Hultman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt