Annons:

Livsmedelsbutik i Vimmerby har inte provtagit köttfärs –

Livsmedelsbutik har inte provtagit köttfärs och får nu ett föreläggande. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Livsmedelsbutik i Vimmerby har inte provtagit köttfärs – "Hamnat mellan stolarna"

En livsmedelsbutik i Vimmerby har fått ett föreläggande från miljö- och byggnadsförvaltningen. Anledningen är uteblivna provtagningar av butikens egenmalda köttfärs, vilket butiken först fick anmärkning om vid en livsmedelskontroll förra året. 

Annons:

Vid en livsmedelskontroll i september förra året framkom det att Tempo Träffen i Vimmerby inte provtagit sin egenmalda köttfärs för salmonella- och E. Coli-bakterier. Enligt lag ska provtagning för dessa bakterier utföras regelbundet. Hur ofta provtagningar ska göras beror på i vilken omfattning butiken maler färs. 

Vid ordinarie livsmedelskontroll den 14 september i år framkom att det fortfarande inte gjorts någon provtagning, trots att köttfärsen sålts i butiken dagligen, och nu får butiken fram till den 15 december på sig att åtgärda bristerna. Enligt beslutet om föreläggande ska butiken då ha upprättat en provtagningsplan samt gjort minst en analys vardera av E. Coli och Salmonella. 

Hur kommer det sig att ni inte har provtagit efter anmärkningen förra året?

– Det beror på att jag skulle byta kontrollprogram och gå med i vårt eget egenkontrollsprogram, men det blev inte så och så hamnade det mellan stolarna, säger butikens ägare Björn Johansson. 

Kommer ni lösa det innan 15 december? 

– Ja absolut, vi löser det den här veckan. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt