Annons:

Kritik mot polis efter tweet om rappare i Västervik:

Kommunpolisen Lisa Koblancks Twitterinlägg som fått mycket kritik. Foto: Twitter/Skärmdump

Kritik mot polis efter tweet om rappare i Västervik: "Tolkat det fel"

Polisen Lisa Koblanck, som var gruppchef för polisens fokusgrupp mot narkotika i Västervik, twittrade under natten mot lördag. "Rappartist på lokala nattklubben. Inte bra! Tycker synd om ungdomarna som betalat för att se. Förhoppningsvis så såldes det mindre narkotika än om vi inte varit på plats".
En tweet som fått mycket kritik efter publiceringen. 

Annons:

Det var på Palladium i fredags kväll som rapparen Baran Çelik, mer känd som VC Barre, uppträdde. Under natten mot lördag twittrade Lisa Koblanck, som är inspektör vid områdespolisen, följande:

"Rappartist på lokala nattklubben. Inte bra! Tycker synd om ungdomarna som betalat för att se. Förhoppningsvis så såldes det mindre narkotika än om vi inte varit på plats", skrev hon.

Tweeten har fått mycket kritik från andra användare. 

"Berätta gärna hur det ingår i ditt myndighetsuppdrag att recensera och moralisera över musikgenrer. Vi betackar oss för moralpoliser. Det anstår inte civiliserade och moderna demokratier. Höj er!", skriver en.

En annan skriver:

"Brukar poliser i Sverige ha synpunkter på vilka musikgenrer som bör spelas på nattklubbar? Lite nytt för mig måste jag säga". 

En tredje ifrågasätter varför kommunpolisen har åsikter om hur näringsidkare bedriver sin verksamhet.

"Ägna dig åt kärnverksamheten istället", skriver hen.

"Ungdomar tyckte det var dåligt"

Det här är endast ett axplock av inläggen till hennes tweet. När vi når Lisa Koblanck på söndagen menar hon att hennes inlägg misstolkats.

– Jag pratade med ungdomarna och de tyckte att det var ett dåligt framträdande, säger hon. 

Många har tolkat ditt inlägg på Twitter på ett annat sätt.

– Man kan tolka det hur man vill och man kan medvetet tolka mig felaktigt.

Kan det inte tolkas som att du menar att rappare inte ska uppträda på lokala nattklubbar?

– Det är en misstolkning. Jag har inga problem med det och jag har inga problem med någon musikgenre. Men det var inget bra framträdande.

Har du tänkt att du kanske borde förtydliga ditt inlägg?

– Jag har svarat på ett par frågor där, säger Lisa Koblanck.

"Vill misstolka"

Bland annat har hon skrivit i ett svar till en tweet att "oavsett musikgenre kan ett framträdande vara dåligt. Många av ungdomarna ansåg att det var ett dåligt framträdande". 

– Det var många av de ungdomar jag pratade med som ansåg att det var ett dåligt framträdande. 

Jag ska erkänna att jag också tolkade ditt inlägg som många andra gjort det. Är inte ditt inlägg något onyanserat och lätt att tolka så?

– Jag kan se det i efterhand och då väljer man säkert att tolka det så.

Kan du känna att du borde formulerat dig annorlunda?

– Det kan man alltid känna i efterhand. 

Är det inte väldigt lätt att misstolka varandra på just Twitter eller tycker du att Twitter är en bra kommunikationsväg?

– Jag tycker att Twitter kan vara bra. Många skriver att jag inte ska recensera musik eftersom jag är polis, men många av dem är också sådana som recenserar allt mellan himmel och jord och de kan inte allt. De som vill misstolka gör det.

Vad säger du om kritiken som du har fått?

– Det är lite så, vill man misstolka det så gör man det. Många har åsikter om polisens arbete och huruvida man över huvud taget ska skriva på Twitter som polis eller inte. Jag har skrivit om narkotika ett antal gånger och fått åsikter om det också. Några av de här som skrivit svarar alltid på polistweets och hittar alltid något sätt att misstolka med flit. Jag twittrar under mitt eget namn och det är inget officiellt konto. 

Många på Twitter är också kritiska till att en polis recenserar en spelning på en nattklubb på det här sättet.

– Jag tycker att det var ett dåligt framträdande och det var det många ungdomar som tyckte också. Folk tycker ditt och datt och vill man misstolka så gör man det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt