Annons:

Ägaren om satsningen i Vimmerby:

Företaget Sandstedt El etablerar sig i Vimmerby. Foto: Pressbild

Ägaren om satsningen i Vimmerby: "Känns jättespännande"

Elfirman Sandstedt El etablerar sig i Vimmerby. En filial med sju medarbetare dras igång direkt.
– Det känns jättespännande, säger ägaren Patrik Sandstedt.

Annons:

Den 22 november öppnar en helt ny elfirma i Vimmerby. Det rör sig om Sandstedt El som i dag finns i Jönköping, Nässjö och Habo. 

Efter den färska konkursen för en annan elfirma i Vimmerby gjorde Sandstedt El slag i saken och etablerar sig i Vimmerby. Sju medarbetare, en projektledare och sex elektriker, har rekryterats.

– Att man får chansen att rekrytera ett gäng erfarna proffs med stark förankring i bygden och ovärderlig lokalkännedom händer inte så ofta. Att tillfället gavs i Vimmerby är dessutom en lycklig omständighet. Vi har diskuterat en etablering i kommunen under en längre tid. Här finns affärspotential, samtidigt som det går i linje med vår verksamhetsidé att satsa på lokalsamhället, säger Patrik Sandstedt.

Elfirman grundades i början av 2000-talet och har tittat mot Vimmerby sedan tidigare.

– Men det har gått hyfsat snabbt nu och det känns jättespännande. Vi ser verkligen fram emot det här och Vimmerby passar in i vårt tänk och personalen där passar in i vår kultur. Det känns jättebra. 

Kan det bli fler anställda på sikt?

– Vi börjar så här, men på sikt hoppas vi verkligen på det. Vi är ödmjuka inför situationen och är inget bolag som jagar stora jobb. Vi jobbar med kundrelationer över tid. Vi går inte in och jagar de stora projekten, det är inte vår styrka, utan vi jobbar långsiktigt och hårt över tid. Det här är en otroligt långsiktig satsning i Vimmerby. 

"Konkurrens är spännande"

Redan nu går det att boka service och tjänster, men officiellt drar man igång verksamheten den 22 november. Under tiden söker man också en lokal i Vimmerby, men det är ingen brådska att hitta rätt, menar Patrik Sandstedt.

– Vår verksamhet är inte knuten till en lokal på det sättet. Vi är mobila och rörliga och inte bundna på det sättet, men vi letar förstås efter ett ställe att ha. 

Hur ser du på konkurrensen i Vimmerby?

– Det är jättespännande. Konkurrens gör att man måste bli bättre och det sporrar. Det är spännande med ny konkurrens och vi övertyga kunderna om vårt koncept.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt