Annons:

Här blir bokhandelsduon årets kvinnliga företagare

Här får bokhandelns Tove Karlstedt och Annicha Gustafsson pris av Lars Sandberg (t.v) och Marcus Jonmyren (t.h).

Här blir bokhandelsduon årets kvinnliga företagare

På internationella kvinnodagen delade Centerpartiet ut sitt kvinnliga företagarpris 2017. Det går till Vimmerby Bokhandels Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt.
– Det är häftigt och jätteroligt, säger duon.

Annons:

Så här lyder motiveringen till att bokhandelns ägare Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt får Centerpartiets kvinnliga företagspris: "Vimmerby Bokhandel är ett välskött företag som drivs av två företagsamma och innovativa kvinnor. Annicha och Tove har skapat en framgångsrik butik som är mer än en bokhandel, en bokhandel av en kvalitet numera ovanligt i städer av Vimmerbys storlek. Vimmerby är präglat av Astrid Lindgren och hennes författarskap och bokhandeln är därför en viktig del i Vimmerbys attraktionskraft, värdefull för besökare och för alla oss som bor, verkar och lever i Vimmerby. Dessa företagare bevisar att även i en bransch där näthandeln blivit stor, är det möjligt att driva en lokal butik och levande handel runt torget". 

Priset gladde förstås Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt. 

– Det var överraskande även om vi hade fått en hint om att de skulle komma. Det är kul när man blir uppskattad av någon annan, man lägger ändå många timmar på det, säger de. 

"Prövat nytt"

Priset delades ut av Centerpartiets ordförande Marcus Jonmyren och styrelseledamoten Lars Sandberg. 

– Det är roligt att bokhandeln har prövat lite nytt och lite nya grepp. Man har lyckats att ta in ALV-besökarna till centrum och det är viktigt, säger Lars Sandberg. 

Centerpartiet hade fått flera nomineringar till priset och valde sedan ut bokhandeln. 

– Om allmänheten har nominerat är det jätteroligt. Att vi kan ha en sådan här bokhandel i den här lilla staden är tack vare turisterna, det är en extra säsong som många inte har. Allmänheten i Vimmerby är det viktigaste för oss, men vi har vår extra topp under sommarmånaderna, säger Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt