Annons:

  • Kvinnliga författare träffade sina läsare i Vimmerby

    I går var det författarkväll på Vimmerby bokhandel och 20 personer kom dit. Foto: Ossian Mathiasson

  • Kvinnliga författare träffade sina läsare i Vimmerby

    Camilla Grebe.

  • Kvinnliga författare träffade sina läsare i Vimmerby

    Åsa Hellberg.

Kvinnliga författare träffade sina läsare i Vimmerby

Vimmerby bokhandel bjöd i går kväll in till författarkväll. På plats för att prata om sina nyutgivna böcker var Camilla Grebe och Åsa Hellberg.

Annons:

När höstens första författarkväll tog plats på Vimmerby bokhandel samlades ett 20-tal åhörare. När romanförfattaren Åsa Hellberg och deckarförfattaren Camilla Grebe började tala om sina nyss utgivna böcker och författarskap lyssna publiken intresserat.

Åsa Hellberg var det säkert några som kände igen då hon för några år sedan besökte Vimmerby bokhandel på en uppskattad författarkväll.

Då var hon precis aktuell med första boken om Sonja – och nu i höst kommer bok nummer tre om Sonja.

Bad systern skriva nästa kapitel

På plats i Vimmerby var även Camilla Grebe som är ute på en turné i landet.

Camilla är deckarförfattare och tillsammans med lillasyster Åsa Träff har hon skrivit flera spänningsromaner om psykoterapeuten Siri Bergman.

Hon berättade under författarkvällen att hon började med att skriva ett kapitel och när det var färdigskrivet mejlade hon det till sin syster och bad henne att skriva nästa.

Spänningslitteraturen har hon sedan fortsatt med både på egen hand och som medförfattare. I höst är hon aktuell med andra delen i den spännande serien Flickorna och mörkret.

Älskaren från huvudkontoret, som kom 2015, blev en stor succé och den fristående fortsättningen Husdjuret är hon aktuell med i dagsläget.

"En bra kombination"

Bokhandelns Tove Karlstedt berättar att det brukar bli en-två gånger per halvår som Vimmerby bokhandel får författarbesök. 

– Det här var en bra kombination med tanke på att Camilla är deckarförfattare och Åsa är romanförfattare. Åsa var hos oss för några år sedan och då blev det en jättelyckad kväll. Det var roligt att hon ville komma tillbaka, säger Tove Karlstedt.

Ungefär 20 personer kom till författarkvällen.  

– Vi kan inte ha för stora arrangemang, vi brukar vara 30 personer. Nu var det lite sjukdomar som gjorde att färre personer kom men det är ändå jättetrevligt och oftast blir det mer familjärt när vi inte är så många. Då brukar man våga ta kontakt och ställa frågor, säger Karlstedt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt