Annons:

Efter konkurshotet – ryttarföreningen gjorde plus igen

Lilla Gubben Cup arrangerades av ryttarföreningen 2021. Foto: Jonas Davidsson/Arkiv

Efter konkurshotet – ryttarföreningen gjorde plus igen

Vimmerbyortens ryttarförening var i en tuff situation för ett antal år sedan. Nu är det ekonomiska läget ett annat – och för tredje året i rad gjorde man plus.
– Det känns väldigt skönt, säger ordförande Niklas Gustafsson.

Annons:

För ett antal år sedan vilade ett konkurshot över verksamheten och antalet ridande var nere på rekordlåga nivåer. Mycket har hänt sedan dess och det ekonomiska läget för Vimmerbyortens ryttarförening är ett helt annat.

– Vi har jobbat mycket med att rusta upp anläggningen och samtidigt minska våra kostnader. Vi har lagt ned ett stort arbete på att förbättra vår verksamhet och det är väldigt roligt att det har gett resultat, säger verksamhetschefen Victoria Nöjd.

Antalet ridande har ökat stadigt sedan sommaren 2021 och under hösten har hästparken förstärkts av flera hästar för att klara bredden av ridande. Dessa ska nu slussas in i verksamheten. Dessutom har man införskaffat en ny transport som ska hyras ut till medlemmarna.

– Vi vill att ryttargården ska vara det självklara valet om man vill rida lektioner, tävla eller bara är intresserad av hästar, säger ordförande Niklas Gustafsson.

Gjorde plus

I söndags kväll höll föreningen årsmöte och då redovisades ett plus för tredje året i rad. Det låg på cirka 150 000 kronor och 100 000 kronor av dessa berodde på en bokföringsteknisk detalj.

– Det känns väldigt skönt att vi lyckats vända ekonomin efter de tuffa åren vi hade för tre år sedan. Då var verksamhetens konkurshotad, säger Niklas Gustafsson, som blev omvald av styrelsen på ordförandeposten.

Årsmötet genomfördes fysiskt med bra uppslutning och avslutades med smörgåstårta.

– Det känns bra att vi har klarat av utmaningen med pandemin på ett bra sätt. Att vi har medlemmar som vill angagera sig styrelsen är avgörande för att vi ska kunna utveckla verksamheten ytterligare, säger Niklas Gustafsson.

Anmält dressyrlag

Ryttarföreningen har anmält ett dressyrlag i division 3 för häst kommande år och har nu en aktiv tävlingskommitté. Bland annat kommer Lilla Gubben Cup att arrangeras första helgen i september. 

– Vi vill att det ska vara attraktivt att vara medlem i vår förening och att man ska känna att man får ut något extra av sitt medlemskap. Under våren har vi mycket spännande på gång som vi kommer att gå ut med snart, säger verksamhetschefen Victoria Nöjd. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt