Annons:

Restaurang i Vimmerby satsar – levererar nya rätter till dörren

Vimmerby Pizzeria & Grill satsar tillsammans med Foodora på ett vegetariskt utbud. Foto: Arkivbild

Restaurang i Vimmerby satsar – levererar nya rätter till dörren

Restaurangen Vimmerby Pizzeria & Grill satsar nu på vegetariskt. Den växtbaserade maten gör man tillsammans med hemleveransföretaget Foodora.
– Vi blev kontaktade och tyckte det var en bra idé, säger restaurangens Ali Hassan.

Annons:

Flera satsningar har gjorts den senaste tiden på att utöka utbudet med mat som kan levereras hem till dörren i Vimmerby. Nu gör Vimmerby Pizzeria & Grill en gemensam satsning med Foodora.

Sedan en tid tillbaka finns möjligheten att få helt växtbaserade rätter hem till dörren. Det handlar om "Peas of Heaven" och beskrivs som en klassisk grillkiosk – fast helt vegetariskt.

Det rör sig om hamburgare, korv och kebabrätter bland annat. 

– Vi blev kontaktade av Foodora som förklarade hur det funkar och vad det är för något. Då tyckte vi att något som är helt vegetariskt kan vara bra att få till Vimmerby. Så därför gick vi vidare med det, säger Ali Hassan, anställd i familjeföretaget.

"Svårt i två veckor"

Än så länge har satsningen inte inneburit några nya arbetstillfällen.

– Det räcker med det vi har just nu. De två första veckorna var det svårt, men nu känns det bra. Det var något helt nytt för oss, så därför var det lite svårt i början. Men nu går det bra för oss.

På menyn finns exempelvis kebabtallrik, skrovmål, het korvrulle och no fisch and chips. Vimmerby Pizzeria & Grill har sedan tidigare förmodligen varit mest kända för sina pizzor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt