Annons:

Storebroföretaget hämtade sängar åt kommunen utan kostnad:

Torbjörn Söderholm är ägare till Söderholms Bil & Transport AB. Foto: Privat

Storebroföretaget hämtade sängar åt kommunen utan kostnad: "Vill hjälpa till"

Kommunen förbereder sig för att ta emot flyktingar i migrationshuset i Storebro. På onsdagen var Söderholms Bil & Transport AB i Nässjö och hämtade 60 sängar åt kommunen.
– När man får frågan vill man hjälpa till, säger ägaren Torbjörn Söderholm.

Annons:

Kommunen har aktiverat en krislogistikgrupp och tillsatt en ledningsgrupp, med ett 15-tal personer, som jobbar aktivt med frågan att lösa akutboenden för de flyktingar som väntas komma från Ukraina. 

I början av nästa vecka ska boendet i Storebro, där det tidigare har bott asylsökande, stå färdigt.

– Då ska vi svara Migrationsverket att vi kan ta emot flyktingar och erbjuda boende där, berättade Andreas Horste på onsdagsmorgonen.

Under onsdagen har det lokala företaget Söderholms Bil & Transport AB varit i Nässjö och hämtat 60 sängar åt kommunen som ska användas i Storebro.

– De ringde oss på förmiddagen lite akut och frågade om vi kunde lösa det. Det är till familjerna som kommer hit till Storebro och vi sa att vi kunde lösa det. I dessa tider, när läget är så hemskt, känns det bra att kunna hjälpa till med det man kan, säger ägaren Torbjörn Söderholm.

Företaget hämtade sängarna utan någon kostnad.

– Det måste ju fixas, så då löste vi det och vi gör det utan kostnad. De var på plats här i eftermiddags. Det var bra gjort av kommunen att få tag i sängar, det lär ju bli en bristvara inom kort. Man får försöka göra vad man kan och det här kunde vi ställa upp och göra nu. Det känns som att alla vill försöka hjälpa till. 

Vad tänker du om att det nu på nytt kommer flyktingar till Storebro?

– Jag tror att samhället kommer ställa upp och allt jag hör är att man vill hjälpa till så gott det går och så mycket man kan. Det lär ju säkerligen bli en utmaning för skolor och förskolor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt