Annons:

Vilden begär svar:

Den politiske vilden Anneli Jakobsson begär svar. "Är lägenheterna i bra skick eller inte?" frågar hon. Foto: Simon Henriksson

Vilden begär svar: "Är lägenheterna i bra skick eller inte?"

Vilket är skicket på lägenheterna i Storebro som har gjorts i ordning för eventuella flyktingar från Ukraina? Det undrar den politiska vilden Anneli Jakobsson. 

Annons:

Sedan Migrationsverket lämnade lägenheterna i migrationshuset i Storebro har dessa stått tomma. Vimarhem hade lagt frågan om vad man skulle göra med lägenheterna på is tills dess att Ryssland invaderade Ukraina.

Nu har kommunen, tillsammans med ideella krafter, rustat upp lägenheterna för att kunna erbjuda boende åt ukrainska flyktingar. 

– Det har vi inte alls diskuterat och det kan jag därför inte alls kommentera. Jag har varit på plats och tittat och det är ett stort renoverings- och underhållsbehov, svarade Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C) på frågan om eventuellt rivning i slutet av förra året. 

Jacob Käll, ordförande i kommunstyrelsen, överraskades dock av skicket på lägenheterna när han besökte migrationshuset i förra veckan.

– Jag är förvånad över hur fint det här. Jag har bara fått till mig hur nedgånget och slitet det är, men det är finare än jag trodde. Pratar vi gympasalar och bara tak över huvudet är det här ett snäpp upp, sa han till Dagens Vimmerby.

Ställer rak fråga

Anneli Jakobsson, som lämnat Sverigedemokraterna och står med på Moderaternas lista i höstens val, vill reda ut detta. Hon har ställt en fråga till Vimarhems ordförande Magnus Danlid inför nästa fullmäktige.

"Centrumhuset i Storebro som migrationsverket tidigare hyrt av Vimarhem ska nu Ukrainska flyktingar bo. Vid ett tidigare tillfälle när jag hade frågan uppe angående skicket på lägenheterna fick jag som svar att de var väldigt slitna och ni visste inte om huset skulle rivas eller inte. För ett par veckor sedan kunde jag läsa  att Jakob Käll, kommunstyrelsens ordförande sa att lägenheterna var i överraskande bra skick", skriver hon.

Jakobsson avslutar med en rak fråga till Danlid:

"Är lägenheterna i bra skick eller inte?", frågar hon.

Jacob Käll tog i förra veckan ett ordförandebeslut på att kommunen hyr lägenheterna för drygt 70 000 kronor i månaden av Vimarhem. Det är under förutsättning att några ukrainska flyktingar flyttar in.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt