Annons:

Många vill bidra och hjälpa till – nu lanseras ny hemsida

Marcus Alsér har ordnat med hemsidan som ska underlätta för de som vill bidra och de som ska utföra den faktiska hjälpen. Foto: Simon Henriksson

Många vill bidra och hjälpa till – nu lanseras ny hemsida

En ny hemsida har lanserats av Vimmerby Tillsammans. Den ska matcha ihop de som önskar att hjälpa till eller skänka pengar eller kläder med kommunen.
– Jag tror vi är den enda kommun som hittills löst det så smart och snabbt, säger Marcus Alsér, engagerad i Vimmerby Tillsammans.

Annons:

Att kommunen nu väljer att använda sig av plattformen Vimmerby Tillsammans, som blev ett bra verktyg i coronakrisen, verkar ha varit ganska givet.

En lösning för att matcha de som vill hjälpa till med olika frivilligorganisationer är nu lanserad. "Vimmerby Tillsammans för Ukraina" heter hemsidan som lanserats. 

Där ska det finnas en önskelista med vad samarbetsorganisationer är i störst behov av. Sedan kan man meddela vad man kan bidra med eller skänka.

– Vi får många sådana signaler och många sådana samtal till kommunen. Det kan handla om att man vill göra det eller det, skänka saker eller vad det nu kan finnas behov av. Det måste vi ta hand om på något sätt och kanalisera in det. Då kan det här verktyget bli ett bra sätt för att få till oss behovet och sedan sortera det vidare, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

"Vet inte om det flyger"

Marcus Alsér, ordförande i Företagarna Vimmerby och aktiv i Vimmerby Tillsammans-projektet, har jobbat med att skapa lösningen. 

– Någonting som kommunen identifierade väldigt snabbt är att många vill bidra med olika stöd och hur vi ska fånga upp det. På Vimmerby Tillsammans-manér har vi försökt ta fram en lösning. Tanken är att kunna fånga in kraften där ute och koppla ihop det med organisationen. Vi vet inte om det flyger ännu, men det är lanserat nu och vi kommer gå ut med mer kring det här, säger Marcus Alsér och fortsätter:

– På den här hemsidan finns det ett enkelt formulär, där det finns huvudkategorier och underkategorier. Det kan handla om att vara kontaktfamilj, att man vill skänka pengar, kläder, gosedjur eller annat. Det ska vara väldigt smidigt och enkelt. När man skickat in sitt bidrag, så får man en bekräftelse och kan följa sitt ärende. Det finns sedan en funktion hos kommunen som fördelar ut det här utifrån vad det gäller. 

Presenterade lösningen

I samband med frukostmötet på torsdagen presenterade man lösningen för deltagarna. Man lovade också att mer information skulle komma längre fram.

– Jag tror vi är den enda kommunen hittills som löst det här så smart och så snabbt. Kommunen gör ett väldigt bra jobb och tanken är att utnyttja den kraft och den vilja att bidra som finns. Nu vill vi ha hjälp av organisationer som vill bli upplagda i systemet för att det ska kunna bli så bra som möjligt, säger Marcus Alsér. 

HÄR hittar du hemsidan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt