Annons:

Kommunal förvaltning flyttar – hyr in sig i privat fastighet

Fastighetschefen Rolf Johansson anser inte att kommunens hyreskostnad ökar sedan två förvaltningar flyttat in i Focushuset. Foto: Simon Henriksson

Kommunal förvaltning flyttar – hyr in sig i privat fastighet

Kommunens kostenhet och fastighetsförvaltning lämnar sina lokaler i Trekanten utanför stadsgränsen. I går genomfördes flytten till Arbetsförmedlingens gamla lokaler.
– Vi har fått ned hyreskostnaden så totalt blir det inte dyrare för kommunen, säger fastighetschefen Rolf Johansson.

Annons:

Skälet är att det tidigare förts diskussioner om att sälja Trekanten-området. När Arbetsförmedlingens lokaler blev tomma slog kommunen till och flytten till Focushuset genomfördes under förra veckan.

Där får de flyttade avdelningarna flera kommunala grannar. Bland annat finns Arbetsmarknadsenheten, vuxenutbildningen och Campus Vimmerby i Focushuset sedan tidigare.

– Vi vill komma lite närmare stan och man har haft en idé om att sälja centralförrådet vid Trekanten. Vi tyckte att det här var en ypperlig chans att få bra lägen med fin parkering och gjorde slag i saken. Om kommunen vill sälja Centralförrådet i höst kanske den här lokalen hade varit uthyrd, säger Rolf Johansson.

"Betalar samma summa"

Hyreskostnaden för de nya lokalerna ligger på 190 000 kronor per år – men Johansson anser inte att kommunens hyreskostnader ökar.

– Vi har skrivit ett nytt tioårigt avtal där vi fått ned kostnaden för de nästan 5 000 kvadratmeter vi nu hyr. Vi betalar samma summa, men får hyra större ytor.

Kommunens hyreskostnad för Focushuset ligger på cirka 4,75 miljoner per år inklusive värme. Kostnaden per kvadratmeter inklusive uppvärmning är cirka 950 kronor per år.

– Vi betalar inget extra för de här kvadratmeterna och vi har sänkt den totala hyreskostnaden.

Har ni tittat på andra kommunala fastigheter?

– Det är Pelarne skola i så fall. Stadshuset är jättetrångt och Träningshuset har vi också tittat på, men det här är optimalt både ekonomiskt och lokalmässigt. Det här tillfället passade oss bra.

De lokaler som avdelningarna lämnar vid Trekanten kommer att stå tomma. Gatukontoret kommer även i fortsättningen att vara placerat vid Trekanten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt