Annons:

Kostnaden för att uppfylla kraven: 5-8 miljoner

Att åtgärda de akuta bristerna på AL-skolan kostar mellan fem och åtta miljoner. Foto: Vimmerby kommun

Kostnaden för att uppfylla kraven: 5-8 miljoner

Vimmerby kommun hotas av ett rejält vite från Arbetsmiljöverket. Nu har förvaltningsavdelningen räknat fram hur mycket medel som krävs för att åtgärda bristerna.
– Vi räknar med att det blir mellan fem och åtta miljoner, säger Rolf Johansson, fastighetschef.

Annons:

För några veckor sedan mottog kommunen ett föreläggande från Arbetsmiljöverket som ställer absoluta krav på snabba åtgärder för Astrids Lindgrens skola. Annars får kommunen ett vite på 140 000 kronor.

Underhållet, den psykosociala arbetsmiljön och ventilationen är de saker som ska förbättras. För de två förstnämnda är tidskravet den 1 mars 2017 och för ventilationen den 1 september samma år.

– Underhållet handlar främst om ytskikt och fönster. Vi kommer inte hinna med allt till den första april, men kommer att tidsbestämma de saker vi inte är klara med. Ventilationen kommer vi att hinna och vi kommer inte att behöva betala vitet, säger Rolf Johansson. 

"Hittat en billigare lösning"

Kostnaden för att uppfylla Arbetsmiljöverkets krav ligger på 5-8 miljoner kronor.

– Vi trodde att det skulle bli mer först, men räknar med mellan 5-8. Vi har hittat en billigare lösning för ventilationen när vi börjat gräva i det.

Kommunen har tidigare bedömt att renoveringsbehovet på Astrid Lindgrens skola kostar mellan 45-50 miljoner att åtgärda och den prognosen ligger fast.

Förra veckan fattade kommunstyrelsen ett inriktningsbeslut om att ersätta AL-skolan med en helt ny skola. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt