Annons:

Lovisa tog efterlängtat första spadtag till sin handelsträdgård – samarbetar med lokal aktör i sommar

Lovisa Styrbjörn tog första spadtaget till sin nya blomsterträdgård i Nyshult på söndagen. Foto: Privat

Lovisa tog efterlängtat första spadtag till sin handelsträdgård – samarbetar med lokal aktör i sommar

Lovisa Styrbjörn har fått ett efterlängtat startbesked för att påbörja byggnationen av sin handelsträdgård i Nyshult. Hon är spänd för att se hur det utvecklas. Visionen är att det ska vara helt klart till våren, men verksamheten är redan igång och under sommaren väntar spännande samarbete med en lokal aktör. 

Annons:

I söndags togs det första spadtaget för att påbörja byggnationen av handelsträdgården i Nyshult. Lovisa Styrbjörn, florist och ägare av Blomsterträdgården Nyshult, berättar att det var en efterlängtad dag. Startbeskedet drog ut lite på tiden eftersom hon behövde komplettera med en del uppgifter. 

Lovisa Styrbjörn har tidigare berättat att planen är att handelsträdgården ska vara färdig till våren, vilket fortfarande står kvar trots att byggstarten har tagit lite längre tid än planerat. 

– Nu kommer det att börja grävas och jämna till marken. Därefter kommer vi att bygga själva plattan. Alla kommer att jobba på och jag tror fortfarande att det kommer att vara klart till våren 2023. 

Redan en superstart

Trots att det inte finns en färdig butik än så har Blomsterträdgården Nyshult börjat erbjuda sina tjänster genom att ta emot beställningar och köra ut mycket bud på helgerna. Midsommar var en mycket lyckad helg, där extra personal fick sättas in för att hinna binda alla beställda blomkransar. Under hösten kommer personalstyrkan att utökas för att hjälpa Lovisa i sitt arbete, något som hon är mycket tacksam och glad för eftersom verksamheten hittills har gått i så pass positiv riktning. 

– Det har gått så bra. Jag fick in så mycket beställningar under midsommar och det var så roligt. Jag trodde att det bara skulle vara från de närmaste, men när fler och fler började höra av mig fick jag be fantastiska Cornelia att komma in och hjälpa mig, även fast hon inte börjar förrän i september. Vi stod och band nästan hela dagen, men det var riktigt roligt. 

Samarbete med lokal aktör

Under sommaren kommer Lovisa Styrbjörn att ha ett samarbete med Emma Kull, från grannbyn Nyserum, som odlar sina egna snittblommor. Lovisa blev mycket glad när hon fick höra från Emma att hon ville göra ett samarbete tillsammans med henne. 

– Vi ska köra ett litet samarbete där hon odlar blommorna och jag kommer binda ihop och sälja dem, så hon kommer bli min lilla grossist i sommar. Jag har sett hennes blommor och följt henne under en tid på Instagram så det är jättekul att hon hörde av sig. Jag är spänd på att snart få se vad hon har odlat fram. 

Framöver är tanken att ta kontakt med fler företag och däribland begravningsbyråer för att synas ännu mer och utöka sin verksamhet.

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt