Annons:

Efterlängtad öppning under påskhelgen – Lovisa prisades på galan

Lovisa Styrbjörn öppnade sin blomsterbutik i Nyshult på långfredagen och fick priset som Årets nyföretagare på kvällens Vimmerbygala. Foto: Ossian Mathiasson

Efterlängtad öppning under påskhelgen – Lovisa prisades på galan

Efter lång väntan fick Lovisa Styrbjörn äntligen slå upp dörrarna till sitt drömprojekt, en blomstergård i Nyshult, under påskhelgen. På Vimmerbygalan fick hon kliva upp på scenen och ta emot priset som Årets nyföretagare. 

Annons:

Vimmerbygalan pågår för fullt. Kvällens fjärde pris, Årets nyföretagare, delades ut av Lars Johansson (V). 

– Det är Vimmerby kommuns pris. Det är jag, Helen Nilsson, Jacob Käll, Egon Karlsson och Patric Engqvist som har suttit med i juryn, säger Lars Johansson (V).  

När Lars Johansson läste upp motiveringen nämnde han bland annat att pristagaren har satsat stort i en bransch och hämtat inspiration från många håll i hallen. 

– Det är inte bara ett nytt företag utan även en ny anledning att besöka Vimmerby kommun. Vi spår vår pristagare en blomstrande framtid, säger Lars Johansson.

"Det var inte jag med på"

Lovisa Styrbjörn startade upp sin verksamhet, Nyshult Blomsterträdgård, på långfredagen och tog emot priset Årets nyföretagare på kvällens gala. 

– Jättekul, så kul. Det var jag inte med på, säger Lovisa Styrbjörn och fortsätter: 

– Vi öppnade vår nya butik på långfredagen och äntligen kom vi dit. Det var jättemycket besökare och det har varit positivt sedan öppningen. Jag känner mig glad över allt hårt slit, säger Styrbjörn. 

Lovisa Styrbjörn väljer att satsa på butik, blomsterbutik, handelsträdgård, inredning och fik.

– Jag älskar att hålla kurser och försöker höra av mig till andra. 

Fakta

Motivering till Lovisa Styrbjörn som vann Årets nyföretagare:

"Årets pristagare har satsat stort i en bransch som många av oss kommer i kontakt med och som ger oss mycket glädje. Pristagaren har under flera år hämtat inspiration från många olika håll i ”landet” och tagit med sig hem till Vimmerby. Det är inte bara ett nytt företag utan även en ny anledning att besöka Vimmerby kommun. Vi spår vår pristagare en blomstrande framtid". 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt