Annons:

  • Så går Lovisas storsatsning utanför Vimmerby – har redan gjort sin första anställning

    Lovisa Styrbjörn tillsammans med Cornelia Flöisbon, som är anställd i företaget. Foto: Felicia Lundberg/Felicia Sara Foto

  • Så går Lovisas storsatsning utanför Vimmerby – har redan gjort sin första anställning

    Lovisa Styrbjörn vid platsen för handelsträdgården innan bygget kom igång. Foto: Simon Henriksson

Så går Lovisas storsatsning utanför Vimmerby – har redan gjort sin första anställning

Tidig sommar. Då senast ska Lovisa Styrbjörns storsatsning i Nyshult stå klar. Redan nu har hon gjort sin första anställning i Cornelia Flöisbon.
– Jag är glad att jag tog det beslutet, säger Lovisa.

Annons:

För snart ett år sedan kunde Dagens Vimmerby avslöja att floristen Lovisa Styrbjörn lämnat Stockholm för att göra en jättesatsning i Nyshult, strax öster om Vimmerby. 

Projektet fortlöper och i somras tog hon det första spadtaget till den nya blomsterträdgården. Nu närmar det sig och senast tidig sommar hoppas hon att allt är helt färdigt.

– Jag tycker att vi har kommit väldigt långt. Just nu har vi fått upp stommarna till butiken och vi jobbar också med växthuset, som sitter ihop med butiken. Det är där vi är just nu. Många kunder som har åkt förbi tycker att det har hänt mycket. För varje vecka som går händer det lite mer, säger Lovisa Styrbjörn.

Att peka ut ett datum är dock omöjligt i det här läget.

– Ja, det är jättesvårt att säga. Det är jättemånga som frågar mig om det. Jag hoppas att både butiken och växthuset är klart till senvåren eller tidig sommar, men jag lämnar det lite öppet. Man kan ju stöta på problem.

Hur har projektet påverkats av en orolig omvärld?

– Det har alla blivit påverkade av, men det är inget som hindrar mig. Vi kör på ändå. 

Har anställt

Verksamheten är redan i full gång och man håller till i en mindre studio ute i Nyshult. 

– Vi har öppet några dagar i veckan och sedan blir det ju mycket bud. Vi varvar studion med bygget kan man säga. Det är blommor till bröllop, dop, begravningar och till både kunder och företag.

Redan i höstas, närmare bestämt i september, valde Lovisa Styrbjörn att göra sin första anställning. Cornelia Flöisbon, med lång erfarenhet som florist, jobbar nu heltid tillsammans med Lovisa.

– Hon är hos mig 100 procent och jag är jätteglad att jag tog det beslut. Jag tror att det hade blivit för mycket för mig annars. Jag är verkligen glad över att hon ville också. Jag var ganska beslutsam direkt med att jag ville ha hjälp och jag hoppades verkligen att hon ville börja jobba med mig. Att få med sig henne blev en väldigt stor trygghet för mig.

"Jag är så taggad"

I samband med öppningen planerar man för en större tillställning för att fira med kunderna.

– Jag är så jäkla pepp och taggad på det här. Jag är väldigt tacksam mot alla som hjälpt och hjälper till med byggen. Det är ju alltid så att man stöter på vissa problem, men då är det så tacksamt att ha folk som hjälper till. Nu tuffar allt på med både försäljningen och bygget, och jag längtar så efter att vi får flytta in.

När allt är klart kommer det bli butik, café, redskapsbod och växthus ute i Nyshult.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt