Annons:

Dags för Rumskulladagen igen – första efter pandemin

På bilden ses halva planeringsgruppen: Peter Andrae, Eva Andrae, Maria Lindgren, Clas Henckel och Yngve Svensson. Foto: Privat

Dags för Rumskulladagen igen – första efter pandemin

Nu är det dags för Rumskulladagen igen. Flera föreningar samarbetar och arrangerar evenemanget.
– Det blir tioårsjubileum eftersom vi inte haft något under pandemin, säger Maria Lindgren.

Annons:

Sista söndagen i juli hålls årligen Rumskulladagen. Det är ett evenemang som Rumskulla GoIF, sockenföreningen, hembygdsföreningen, föräldraföreningen, Taborförsamlingen och Svenska kyrkan står bakom.

Evenemanget har ställts in två år i rad på grund av pandemin, men nu på söndag är det dags igen. 

– Det här blir tionde gången vi arrangerar, så det är tioårsjubileum, berättar Maria Lindgren, som är en av många som gör Rumskulldagen möjlig.

Vad betyder den här dagen?

– Tanken är att sätta Rumskulla på kartan och skapa gemensam. Flera föreningar är med och arrangerar och målet är att skapa en fin gemensam mellan ortsbefolkningen. 

Hoppas på mycket besökare

I år blir det bland annat uppträdande av "Dave Roswood & The Rough Rider", Kalle Sellbrink och Ester Idelind. För de små finns hoppborg och godisregn och det blir även lotterier samt försäljning av lokala varor. Det är också utställning av väggbonader och 50-60-talskök. 

– Det blir också servering av både mat, fika och dryck. Vi hoppas på mycket folk och fint väder. Det kanske kommer en del hemvändare för att träffas och förhoppningen är att folk ska ha en trevlig dag.

Tidigare år har det varit allt från 350 till över 500 besökare.

– Mycket är beroende på hur vädret blir. 

Tror du behovet är något uppdämt nu efter pandemin?

– Vi hoppas det. När man jobbar med det här, även att det är mycket jobb, märker man hur mycket man har saknat det. Det här är ett arrangemang som behövs.

Rumskulladagen hålls i hembygdsparken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt