Annons:

Snart öppnar nya verksamheten – de båda har anställts

Andreas Johansson och Maja Vainio har anställts för att jobba på familjecentralen. Foto: Vimmerby kommun

Snart öppnar nya verksamheten – de båda har anställts

Det har diskuterats länge. Till våren är det dags för kommunens nya familjecentral. Nyligen anställdes Andreas Johansson och Maja Vainio för att jobba i verksamheten.

Annons:

Under våren 2023 är det dags för Vimmerbys nya familjecentral att invigas. Under ett och samma tak kommer mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst med förebyggande verksamhet att finnas.

Tanken är att familjecentralen ska vara en mötesplats för barn och deras vårdnadshavare med syfte att i samverkan mellan kommun och region minska fysisk, psykisk och social ohälsa bland barn. 

I måndags påbörjade Andreas Johansson och Maja Vainio sina tjänster inom öppen förskoleverksamhet respektive råd och stöd på familjecentralen, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det känns jättespännande och jättebra att få vara med och starta upp något helt från grunden. Under hösten kommer vi att förbereda oss genom att inhämta information och åka på studiebesök till andra familjecentraler för att kunna bygga upp verksamheten på ett bra sätt. Vi kommer också att börja med ABC- föräldrastödsutbildning, berättar Andreas Johansson.

"Alla ska känna sig välkomna"

Andreas Johansson, som tidigare arbetat som familjebehandlare i kommunens familjeteam, ser stora fördelar med att så många olika professioner kommer att finnas under samma tak. 

– Det kommer att bli lättare att samarbeta och knyta relationer och kontakter.

Maja Vainio har tidigare jobbat som förskollärare på Norrängens förskola. Hon är nyligen tillbaka från en föräldraledighet och är glad över att få vara med och starta något hon själv hade uppskattat som föräldraledig.

– Vi hoppas att det ska bli en mötesplats där alla familjer känner sig välkomna, säger hon.

Just nu pågår en stor ombyggnation av lokalerna i anslutning till Vimmerby hälsocentral. Tanken är att familjecentralen ska kunna invigas i april månad nästa år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt