Annons:

Klartecken för stort byggprojekt i Vimmerby – då ska det vara klart

Efter att ha diskuterats i många år gav regionstyrelsen på onsdagen klartecken för en familjecentral i Vimmerby. Totalt beräknas familjecentralen kosta 24,3 miljoner kronor.

Annons:

Vimmerby kommun har saknat familjecentral – som enda kommun i länet. Men nu ska den byggas. Det slutgiltiga beslutet för byggprojektet togs på onsdagseftermiddagen. 

Det handlar om en ombyggnad av befintliga lokaler för att skapa en familjecentral med mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst i anslutning till hälsocentralen. 

Totalt handlar det om 24,3 miljoner kronor, som byggnationen beräknas kosta. Byggstart är planerad till oktober 2021 och i februari 2023 ska lokalerna kunna tas i bruk.

Redan för 16 år sedan skrev Gudrun Brunegård (KD) en motion om att familjecentraler skulle finnas i samtliga länets kommuner. 

– Politiska beslut handlar om långa processer, men trägen vinner. Framför allt är det invånarna, i det här fallet alla barn och familjer, som vinner när även Vimmerby så småningom ska få en familjecentral, säger Anders Andersson i en kommentar efter dagens sammanträde med regionstyrelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt