Annons:

Postnord varslar 200 anställda – så många berörs här

Postnord varslar 200 anställda. I omorganisationen tvingas fyra anställda i Vimmerby-Hultsfred söka om sina tjänster. Foto: MostPhotos

Postnord varslar 200 anställda – så många berörs här

Postnord lägger ett storvarsel. 200 tjänster ska bort och alla som jobbar administrativt måste söka om sina tjänster. Totalt fyra anställda berörs i Vimmerby och Hultsfred.
– Det är alltid tråkigt när människor blir påverkade, säger Joanna Kilvéus, som är produktionschef på Postnord i Vimmerby.

Annons:

Postnord Sverige lanserade i tisdags en ny organisation som bygger på att bolaget ska delas upp i tre affärsområden, rapporterar Aftonbladet. Det innebär alla anställda som arbetar med administrativa tjänster och försäljning får söka de 1 500 tjänster inom området som går över i den nya organisationen.

I samband med detta försvinner runt 200 tjänster direkt som finns i nuvarande organisation. Inga brevbärare berörs av förändringarna. 

I Vimmerby och Hultsfred arbetar en tiondel av personalstyrkan administrativt. Det handlar om fyra tjänster, där de anställda nu måste söka om sina tjänster. 

– Ingen produktionspersonal berörs av det, men alla chefer och ledare gör det. Vi vet inte riktigt vad det innebär ännu. Det är ganska färsk information för oss också och vi får löpande information, säger produktionschefen Joanna Kilvéus, som själv är en av dem som behöver söka om sin tjänst. 

Vad känner du för det här beskedet?

– Jag har full förståelse för förändringen och tror att det kommer bli bra för Postnord i slutändan, men det är alltid tråkigt när människor blir påverkade. 

"Många frågor"

Vad som händer för de fyra anställda som berörs av detta och utgår från Vimmerby är oklart.

– Tio procent här ska inte varslas, men vi berörs av det här och alla fyra måste söka om sina tjänster. Vi vet ännu inte hur många som ska varslas. Allt ska vara färdigt inom tre veckor, så det är snabba bud. 

Hur är stämningen?

– Det är stora nyheter och som alltid med sådana här förändringar så uppstår många frågor och funderingar. Men jag har fullt förtroende för att det kommer bli bra i slutändan.

Totalt har Postnord cirka 21 000 anställda i Sverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt