Annons:

Så många får gå från Postnord lokalt efter omorganisationen

Omorganisationen inom Postnord gjorde att en i Vimmerby fick lämna sin tjänst. Foto: Bildbyrån

Så många får gå från Postnord lokalt efter omorganisationen

200 tjänster skulle försvinna i Postnord efter en omorganisation. Totalt fyra anställda berördes i Vimmerby och Hultsfred. Efter förhandlingarna blev det endast en tjänst som försvann.

Annons:

I mitten av januari lanserade Postnord en ny organisation som byggde på att bolaget skulle delas upp i tre affärsområden. Samtliga anställda som arbetade med administrativa tjänster och försäljning fick söka de 1 500 tjänster inom årdet som gick över i den nya organisationen.

Totalt försvann 200 tjänster i den nuvarande organisationen. I Vimmerby och Hultsfred arbetar en tiondel av personalstyrkan administrativt och det handlade om fyra tjänster initialt som berördes.

– Ingen produktionspersonal berörs av det, men alla chefer och ledare gör det. Vi vet inte riktigt vad det innebär ännu. Det är ganska färsk information för oss också och vi får löpande information, säger produktionschefen Joanna Kilvéus, som själv var en av de fyra som behövde söka om sin tjänst.

Inga brevbärare påverkas

Nu är det klart och för Postnord lokalt, där tjänsterna utgår från Vimmerby, blev fyra tjänster tre i och med omorganisationen.

– Det är som jag har sagt tidigare, att fyra tjänster blir tre. Nu är det klart och tre av oss har fått vara kvar, säger Joanna Kilvéus, produktionschef.

Hur tror att det här kommer påverka framåt?

– Det är lite ovisst. Tanken är att man ingår i produktionsstyrkan. Det här är ju en organisationsförändring och inget varsel. 

Ingen brevbärare har påverkats av förändringen. Totalt är man cirka 35 stycken i Vimmerby och Hultsfred. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt