Annons:

Vimmerby tryggare än någonsin enligt mätning –

Kommunpolis Håkan Karlsson och folkhälsosamordnare Anders Degerman är glada över resultatet i den nya trygghetsundersökningen. Foto: Arkivbild

Vimmerby tryggare än någonsin enligt mätning – "Står i kontrast till bilden i media"

Vimmerby kommun är tryggare än någonsin. Det visar resultatet i den senaste trygghetsundersökningen.
– Arbetet går helt klart åt rätt håll, säger kommunpolis Håkan Karlsson.

Annons:

Nu har polisen och Vimmerby kommun återigen genomfört den årliga trygghetsundersökningen. Det är polismyndigheten i Region syd som tillsammans med kommunerna i området varje år genomför en enkätundersökning för att undersöka den upplevda tryggheten i samhället.

Resultatet redovisas sedan i färgerna rött, gult eller grönt och där den sistnämnda färgen står för "inga påtagliga problem". För första gången någonsin visar siffrorna i Vimmerby kommun grönt på alla frågor. 

Det innebär att resultatet i trygghetsundersökningen är det bästa någonsin, skriver man i ett pressmeddelande.

– Trygghetsundersökningen används för att följa den upplevda tryggheten i kommunen och ligger till grund för det brotts- och trygghetsskapande arbetet vi på polisen gör tillsammans med kommunen. Årets undersökning visar att arbetet helt klart går åt rätt håll, säger kommunpolis Håkan Karlsson.

"i kontrast med bilden i media"

Exempelvis uppger kommunens invånare att man är alltmer trygga ensamma ute sen kväll, att de är mindre oroliga för inbrott i sin bostad och man uppger minskade problem med bilar som kör for fort och annan busåkning.

Undersökningen visar också att det fortsatt är en jämn nivå vad gäller utsattheten för brott. 

– Väldigt glädjande att kommunen upplevs som alltmer trygg och att vi även fortsatt är en av landets tryggaste kommuner att leva och bo i. Det står ju i kontrast med den bild vi får från debatter och från media men stämmer väl överens med andra undersökningar som görs, säger Anders Degerman folkhälsosamordnare på Vimmerby kommun. 

Han lägger dock in en brasklapp för att detta är en enkät som ger indikationer.

– Självklart finns det människor även i Vimmerby som inte är trygga och det måste vi ha respekt för och jobba vidare med.

Trygghetsundersökningen skickades ut i augusti-september till 600 hushåll i kommunen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt