Annons:

Kamp om Kulla Lövhyddan – så mycket har priset ökat

Det har blivit kamp om Kulla Lövhyddan mellan totalt fem budgivare. Foto: Fastighetsbyrån/Husfoto

Kamp om Kulla Lövhyddan – så mycket har priset ökat

Kulla Lövhyddan, utanför Mörlunda, blev snabbt en klickmagnet på Hemnet. Nu är intresset för att köpa huset också stort.

Annons:

När huset lades ut till försäljning hos Fastighetsbyrån i Vimmerby-Hultsfred blev det snabbt ett uppseendeväckande stort intresse på Hemnet. För tillfället har 27 365 besökt sidan där den 160 kvadratmeter stora fastigheten med flera kakelugnar, valv och mycket rymd presenteras.

Två veckor i rad var Kulla Lövhyddan inte bara länets mest besökta objektet på Hemnet, utan också ett av de mest klickade i landet och fastigheten bet sig kvar på länets tio i topp-lista även förra veckan, med 6 124 nya besök. 

Fem budgivare på huset

Men intresset stannar inte vid att titta på huset, som byggdes år 1900. När fastigheten lades ut till försäljning blev det snabbt budgivning. 

Budgivarna har varit fem till antalet. Den som öppnade allt i lördags genom att lägga första budet har stannat, men så sent som i går höjdes priset fyra gånger för att fortsätta ytterligare under tisdagen.

I skrivande stund ligger högsta budet på 260 000 kronor – 100 000 kronor mer än utgångspriset.

"Romantiskt skimmer"

Magnus Boberg är kontorschef på Fastighetsbyrån, som har i uppdrag att sälja Kulla Lövhyddan.

– Vi har haft över 80 intresseansökningar, det är extremt många. Jag tror att många blivit inspirerade av uppmärksamheten i media och bilderna, säger han.

– Även om det är extremt mycket att göra, så är det något romantiskt skimmer över de där sekelskifteshusen med lite detaljer. Folk har en vision och dröm om sådant. Fasaden med utsmyckningen och att det ligger ut mot ängar och åkrar lockar.

 

Här kan du också läsa "Titta in: Hus i Hultsfreds kommun ett av landets mest klickade – Två veckor i rad"

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt