Annons:

Vimmerby får nästan tre miljoner kronor till satsningar i skolan

Skolverket betalar ut nästan 2,3 miljarder kronor för att lärare och annan personal ska kunna anställas på lågstadiet och i förskoleklasser. Vimmerby kommun har beviljats stöd med nästan 2,8 miljoner kronor.
– Intresset för bidragen är stort och det är glädjande. De gör det möjligt för skolor och fritidshem att anställa mer personal och på så sätt ge eleverna mer tid med sina lärare, säger Johanna Freed, enhetschef på Skolverket.

Annons:

Syftet med lågstadiesatsningen är att ge lärarna mer tid till eleverna så att kvaliteten på undervisningen förbättras. Bidraget betalas ut för tredje året i rad och 285 kommuner får del av bidraget. 

En av dessa kommuner är Vimmerby.

Kommunen har beviljats 2 794 700 kronor.

Totalt delas 2,3 miljarder kronor ut och pengarna ska gå till att nyanställa och för att behålla den personal som anställdes med stadsbidraget från tidigare år. När bidraget har fördelats har Skolverket prioriterat huvudmän som har tagit emot en stor andel nyanlända elever eller där det behövs särskilda insatser för att höja kvalitet och resultat.

Även stöd till fritidshem

Sju av tio som nyanställs med hjälp av bidraget är lågstadielärare, förskollärare eller speciallärare. Men det finns också ett stort behov av exempelvis elevassistenter, lärarassistenter och administratörer som kan avlasta lärarna och ge dem mer tid för undervisning, skriver Skolverket i ett pressmeddelande.

Kommunen får även ett bidrag för att göra satsningar på fritidshemmen. Det handlar om 643 000 kronor. Totalt fördelar Skolverket nästan 500 miljoner för att fritidshem ska kunna göra personalförstärkningar i Sverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt