Annons:

  • Vd:n efter invigningen:

    Joacim Johansson i samband med invigningen av den nya utställningen. Foto: Simon Henriksson

  • Vd:n efter invigningen:

    Vd:n kunde förstås inte låta bli.

  • Vd:n efter invigningen:
  • Vd:n efter invigningen:
  • Vd:n efter invigningen:

Vd:n efter invigningen: "Tror ännu mer på sommaren 2024"

På lördagen blev "Astrid Lindgren och sagans kraft" invigd på Astrid Lindgrens Näs. Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld, är mycket förväntansfull.
– Det behöver bli en snackis först, så jag tror ännu mer på sommaren 2024, säger han.

Annons:

Under lördagen invigdes den nya basutställningen på Astrid Lindgrens Näs med pompa och ståt. Siw Malmkvist var på plats för att klippa bandet och berätta om när hon spelade Pippi Långstrump på scen.

Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld, var mycket nöjd med både invigningen och den nya utställningen.

– Det är en fantastiskt fin utställning. Jag har haft stora förväntningar, men det är ändå över förväntan. Jag har gått igenom den många gånger och tjuvkikat när den vuxit fram. Jag har haft god insikt i vad det skulle bli, men det blev ännu bättre, säger han. 

Vad tror du den kommer betyda för potentiella gäster?

– Kortsiktigt tror jag inte så mycket, utan jag tror att det blir en fördröjning som med alla våra nyheter. Det tar ett år och folk pratar gott om det och så kommer år två. Så jag tror ännu mer på sommaren 2024. Det behöver bli en snackis kring det först. 

Ska hålla minst 15 år

Den tidigare basutställningen har funnits sedan 2007. Hur länge den här utställningen kommer vara går inte att säga, menar Joacim Johansson.

– Vi har inget sagt om det, men med all respekt för att vi tids nog behöver komplettera eller förändra, så har vi en förhoppning om att den ska hålla lika länge som den tidigare. Så då handlar det om minst 15 år. 

Joacim Johansson har stora förväntningar inför sommarsäsongen på både ALV och Näs. 

– Jag är en sann optimist och tror vi kommer få ett tillskott av internationella gäster jämfört med tidigare i år. Jag tycker man hör och känner det också när man pratar med besöksnäringsföretagen här. Exempelvis den danska kronan står starkt och för en dansk får man väldigt mycket för pengarna här. Den effekten att man som svensk får mer för pengarna om man stannar hemma finns också. 

Bland de inbjudna till invigningen fanns Astrid Lindgrens familj, kulturpersoner, kommunfolk och besöksnäringen lokalt.

– Under kvällen blir det middag på Stadsmästargården med bland annat underhållning av Sarah Riedel. Georg hade tyvärr förhinder. 

HÄR kan du läsa en intervju med Näs verksamhetschef Sofia Johnsson om utställningen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt