Annons:

Dags att upptäcka smultronställen – här är hela listan på besöksmål

Upptäckardan är tillbaka i Hultsfreds och Vimmerby kommun, med över 60 besöksmål och aktörer, som Kafé Tre Systrar, Vimmerby Adventure Park, Blomsterträdgården Nyshult och Eplaros. Foto: Lotta Madestam/Ossian Mathiasson/Micael Rundberg/Privat

Dags att upptäcka smultronställen – här är hela listan på besöksmål

Upptäckardan i Hultsfreds och Vimmerby kommun slår alla tidigare rekord med över 60 besöksmål och medverkande aktörer.
– Det ser strålande ut. Dessutom är väderprognosen positiv och det medför också att man förväntar sig lite bättre drag än vanligt, säger Therese Hasselkvist, destinationsutvecklare i Vimmerby kommun.

Annons:

Det gemensamma arrangemanget Upptäckardan är till för att invånarna ska kunna åka runt och upptäcka smultronställen runt om i de båda kommunerna.

I år är utbudet långt mycket större än förra årets 45, när över 60 aktörer medverkar på söndag.

Vad tror du att det beror på, att intresset ökat?

– Vi har några helt nya, som aldrig varit med tidigare. Kanske har de haft mindre verksamhet, men inte varit beredda på att det ska komma en masa folk. Det är också ett eftersläp från pandemin, nu är allt mycket tryggare så det har säkert också ett samband, säger Therese Hasselkvist.

Många nykomlingar

Det är som sagt många nya besöksmål, i Hultsfred kan nämnas Eplaros som slagit sig ihop med Jernuddens, Gårdsbutik Tove i Norrhult och Zaags.

Medan Blomsterträdgården Nyshult, Sjundekvills lantbruk och gårdsmejeri och Storebro IF är nykomlingar i Vimmerby kommun, bland flera andra.

”Inget riktigt mätinstrument”

Arrangemanget brukar alltid locka många invånare att besöka sina favoriter eller upptäcka nya smultronställen.

Exakt hur många som åker runt bland aktörerna är förstås svårt att säga, men flera tusen är man van vid att det brukar kunna bli.

– Vi har inget bra mätinstrument, eftersom många åker till fler än ett besöksmål, så det är svårt att säga. Men vår folder trycks upp i 5 000 exemplar och de brukar gå åt, fast det kan ju hända att folk tar dubbla. Flera tusen är det i alla fall, säger Therese Hasselkvist.

Den första Upptäckardan arrangerades 2003. Förra året var det comeback efter två års uppehåll till följd av pandemin. Samlar man stämplar hos fem aktörer kan man dessutom delta i en tävling.

 

Här är alla ställen som man kan besöka i Vimmerby och Hultsfreds kommun:

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt