Annons:

INN: ”Skjut upp folkomröstningen!”

Efter beskedet om asylboende på Oxgården vill Centerpartiet skjuta upp folkomröstningen om skolorna. – Det vore korkat att folkomrösta när det finns väldigt stora behov att inhysa många skolbarn från andra länder, säger gruppledaren Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Oxgården kommer att ta emot 270 asylsökande innan den 1 november. Ännu vet ingen hur många av dem som är barn och som behöver få utbildning i Vimmerbys skolor.

– Det här är en extraordinär situation och då känns det väldigt märkligt att folkomrösta om att lägga ned de här enheterna. Skolorna i Djursdala och Brännebro samt Pelarne förskola kan användas till att klara ut den här situationen och behövs. Då finns det inte mycket pengar att spara på att lägga ned dem. Det är bättre att skjuta fram folkomröstningen.

Till när?

– Det måste vi diskutera känner jag.

I en artikel med Dagens Vimmerby öppnade kommunalrådet Tomas Petersson (M) för att fler asylsökande i Vimmerby kan vara räddningen för skolorna.

– Det tycker jag var ett väldigt välkommet och väldigt klokt uttalande. De här enheterna är i väldigt gott skick och har väldigt bra utemiljöer. Det är bättre att vi ser över behoven innan vi folkomröstar. Alsterbro skola i Nybro kommun har gjort såhär och det har blivit väldigt bra där.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt