Annons:

Omar och Vincent till final i ungdoms-SM i CNC-teknik

Vincent Bragd, Isak Östrand, Omar Smailhodzic och läraren Irfan Dzinic har tagit sig vidare till final i ungdoms-SM i CNC-teknik. Tävlingen hålls i Jönköping i november. Foto: Pressbild

Omar och Vincent till final i ungdoms-SM i CNC-teknik

Omar Smailhodzic från Vimmerby och Vincent Bragd från Målilla har tagit sig vidare till semifinal i ungdoms-SM i CNC-teknik. 

Annons:

Två elever på Hultsfreds gymnasiums industritekniska program inom 3D-teknik och modern produktion har återigen kvalificerat sig för final i ungdoms-SM i CNC-fräsning. 

Omar Smailhodzic från Vimmerby och Vincent Bragd från Målilla har gjort bra ifrån sig på kvaltävlingarna och tagit sig vidare till finalen. Isak Östrand följer med som reserv.

– Jag är riktigt imponerad av eleverna som verkligen är engagerade i sin utbildning. Eleverna har tävlat i teoretiska delar och praktiska moment där vi har fått skicka in detaljer som eleverna har fräst fram. Vi lyckades nå toleranser på hundradelar på de inskickade detaljerna. Lärarna Ifran Dziniz och Roger Hillström har verkligen motiverat och inspirerat ungdomarna på ett föredömligt sätt”, säger Joakim Svensson, vd på Additivt Teknikcenter som genomför det industritekniska programmet på uppdrag av Hultsfreds gymnasium sedan 2018. 

Så ser finalupplägget ut

Finalen är uppdelad i semifinaler samt final och genomförs på Elmia i Jönköping i mitten av november.

Semifinalerna genomförs tisdagen den 14 november och onsdagen den 15 november. Lagen som vinner dessa dagar möts sedan i en final på torsdagen. Laget som vinner finalen kvalificerar sig för yrkes-SM i Karlstad i april nästa år.

Hultsfreds gymnasium (Additivt Teknikcenter) möter Lichron Teknikgymnasium från Skövde i den ena semifinalen. Mälardalens tekniska gymnasium och Vilhelm Mobergsgymnasiet möts i semifinal två. 

– Vi mötte Mälardalens tekniska gymnasium i förra årets final. De har kvalat in även i år så det blir tufft igen. Eleverna är riktigt duktiga och taggade för tävlingen, säger Joakim Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt