Annons:

Tredjeplats för Omar och Vincent på USM:

Isak Östrand (förste reserv), Vincent Bragd och Omar Smailhodzic slutade på tredjeplats när ungdoms-SM i CNC-teknik avgjordes i Jönköping. Foto: Pressbild

Tredjeplats för Omar och Vincent på USM: "Bra utbildning med duktiga elever"

Omar Smailhodzic från Vimmerby och Vincent Bragd från Målilla slutade på tredjeplats vid ungdoms-SM i CNC-teknik i Jönköping. 

Annons:

Två elever på Hultsfreds gymnasiums industritekniska program inom 3D-teknik och modern produktion kvalificerade sig återigen för final i ungdoms-SM i CNC-fräsning. 

Omar Smailhodzic och Vincent Bragd från Hultsfreds gymnasium kom trea och det var totalt fyra skolor som tog sig till finalen. 

De ställdes mot Oskar Gustavsson och Erik Andersson från Lichron Skövde Gymnasium i semifinalen. 

– Vägen dit har varit lång med kvaltävlingar under både vår och höst och många timmar i maskinparken på Additivt Teknikcenter. De har gjort det bra. I dag är de lite missnöjda och hade nog gärna velat kommit högre upp på pallen men det är små marginaler och tuff konkurrens. Det är lätt att göra misstag då momenten går på tid och åskådarna står bakom ryggen. Det här bevisar att förra årets finalplats inte var en tillfällighet utan att vi har en bra utbildning med duktiga elever, säger Joakim Svensson, vd och platschef på Additivt Teknikcenter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt