Annons:

Gårdsbutiken har öppnat igen efter fräcka stölden:

Sjundekvills gårdsbutik har varit stängd några dagar på grund av måndagens fräcka stöld. Nu är den återigen öppen. Foto: Sjundekvills Lantbruk & Gårdsmejeri

Gårdsbutiken har öppnat igen efter fräcka stölden: "Personligt berörd"

Två män stal diverse olika varor från gårdsbutiken i Sjundekvill i måndags. Butiken höll stängt i två dagar och har nu öppnat igen. 
– Man blir personligt tagen och berörd efter en sån händelse, säger Louise Glindell på Sjundekvills gårdsmejeri. 

Annons:

Det var på måndagseftermiddagen som två män slog till mot Sjundekvills gårdsbutik i Storebro vid två tillfällen. De plockade på sig varor i butiken vid 16-tiden och försvann därifrån utan att betala för sig. Två timmar senare kom tjuvarna tillbaka igen och hade med sig kassar som de fyllde med bland annat kött och korv innan de drog därifrån. 

– Första gången var de inne i gårdsbutiken i 20 minuter, gick igenom produkterna grundligt och tog en tredjedel av grejerna som de tog. De kom tillbaka senare, var förberedda och hade med sig egna påsar som de ställde ut på golvet. Det tog drygt en minut för dem att fylla upp kassarna, säger Louise Glindell. 

"Extremt tråkigt"

Louise Glindell berättar att tjuvarna var intresserade av vissa varor och fick med sig bland annat ostkaka, dryck, kött och korv. 

– Man kan säga att de har tagit lite av allting, mest kött. Bara köttet är värt minst 8 000 kronor och i värsta fall har de stulit varor för det dubbla. Det är extremt tråkigt och man blir så besviken på människor som inte vet skillnad på mitt och ditt och kan göra rätt för sig, säger Louise Glindell. 

De två männen fångades av kameraövervakningen i butiken, men det är fortfarande oklart vilka personer det rör sig om. Det är tredje gången på två år som gårdsbutiken drabbas av en stöld av den här storleken.  

– Jag kan egentligen inte göra mer än vad jag i dagsläget har gjort som företagare och enskild person. Vi hade två ganska liknande stölder i somras och satte då upp kameror som har bidragit till att det har varit lugnt fram till nu. Nu verkar det som att inte ens kamerorna avskräcker och jag kan inte göra mer. Jag får någonstans hoppas att det inte händer fler gånger och att polisen kan göra något åt det. Jag vill inte vara blåögd, naiv och tro att det aldrig kommer hända, men någonstans har man en tillit till folk och jag vill fortsätta kunna ha det. I den bästa av världar händer det inte fler gånger. 

Butiken var stängd i två dagar

Gårdsbutiken höll stängt i två dagar innan den öppnade på torsdagen igen. 

– Man blir personligt tagen och berörd efter en sån händelse. Eftersom det är så litet och så gemytligt och hemma hos en själv så känns det väldigt personligt. Det gör väl att man tar det hårdare än om det hade varit en stor butik, säger Louise Glindell. 

För tillfället är vissa varor slut på grund av stölden. 

– Jag kan inte trolla med knäna och bara fixa fram dem igen. Med tiden kommer de tillbaka igen, men det är just nu vissa saker som är slut. Jag hoppas att kunderna har överseende med det och köper något annat i butiken. 

Tvåårsjubileum för gårdsbutiken

Det var i månadsskiftet oktober-november 2021 som gårdsbutiken öppnade. Louise Glindell tycker att de två första åren med gårdsbutik har varit lyckade.

– Det har gått över förväntan. Sommaren och perioden fram till jul är det alltid väldigt många besökare. Nu på hösten är det lite lugnare och det är likadant efter jul och en sväng på våren. Vi försöker ha ett brett utbud som gör att det blir en vana av att man åker och handlar i butiken varje vecka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt