Annons:

Finfin utmärkelse till Louise och Ted:

Länsförsäkringars årliga pris "Ung Växtkraft" delades ut av Matilda Birgersson till Louise Glindell och Ted Gunnarsson på Sjundekvills Gård. Foto: Pressbild

Finfin utmärkelse till Louise och Ted: "Känns jättebra"

Årets utmärkelse "Ung växtkraft i Kalmar län" går i år till Louise Glindell och Ted Gunnarsson som driver Sjundekvills Lantbruk & Gårdsmejeri. Det avslöjades på onsdagen på Länsförsäkringars sociala medier.

Annons:

Utmärkelsen delas ut av Länsförsäkringar Kalmar län till unga entreprenörer inom de gröna näringarna och Louise Glindell blev överraskad över utnämningen, berättar hon. 

– Det blev officiellt i dag, men när killen från Länsförsäkringar ringde hade vi ingen som helst aning om det. Det kom som en total överraskning. Det är jättekul att ha blivit nominerad och att också bli utvald bland de nominerade är väldigt roligt, säger Louise Glindell till Dagens Vimmerby. 

Hon blev också stolt över den motivering man fick.

– Man blir extra glad över att någon nominerat en till det här priset. Det lyfts fram det här med från jord till bord och att det uppskattas och prisas tycker jag är väldigt kul. Vi står ju för det småskaliga och vill se mer småskalig livsmedelsproduktion. Vi vill inte att allt ska bli större och större, så när det småskaliga framhävs blir man extra glad.

Check på 20 000 kronor

Äran hade förstås varit tillräcklig, men utöver den ingår också en check på 20 000 kronor. 

– Det finns alltid nya idéer. Vi har ganska nyligen fått lamm till gårdsbutiken och köpt in nya frysar. Så de här pengarna kommer vi nog lägga på något. Man har alltid idéer och det finns alltid något som går att förfina.

Hösten 2021 öppnade man också en gårdsbutik ute i Sjundekvill. 

– Vi tycker att det har gått bättre än föväntat. Framför allt nu när matpriserna gått upp så mycket. Många som handlar i gårdsbutiken har märkt av att priserna inte höjts på samma sätt som i matbutikerna. Många har hittat att det inte är dyrare att handla lokalt och småskaligt, säger Louise Glindell.

Fakta

Motiveringen: 

Årets vinnare av Ung växtkraft hittar vi på Sjundekvills gård i Storebro. Här driver Louise Glindell och Ted Gunnarsson ett traditionellt och småskaligt familjelantbruk. Deras verksamhet präglas av ett lokalt helhetstänk med mejeri och gårdsbutik där de vidareförädlar sina egna produkter med stor omsorg. Med det här priset vill vi på Länsförsäkringar Kalmar län hylla deras mod och framtidstro.

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt