Annons:

HAN BLIR NY ASTRID LINDGREN-VD

Max Hallén blir ny vd för Astrid Lindgren AB. Foto: Pressbild

HAN BLIR NY ASTRID LINDGREN-VD

Astrid Lindgren Aktiebolag får en ny vd. Efter årsskiftet tillträder Max Hallén som ny vd och efterträder då Cilla Nergårdh. 

Annons:

Cilla Nergårdh presenterades som ny vd för Astrid Lindgren AB under 2020. Nu går hon vidare mot nya professionella utmaningar samtidigt som hon tar plats i bolagets styrelse, enligt ett pressmeddelande.

Ny vd för Astrid Lindgren AB blir Max Hallén. Han tillträder tjänsten efter årsskiftet. Närmast kommer han från produktionsbolaget Miso Film, där han också varit vd. 

– Jag är otroligt glad och hedrad över att få möjligheten till att arbeta med Astrid Lindgrens verk. Det är en unik samling karaktärer och en stor del av min egen barndom. Jag ser fram emot att få medverka i förvaltningen och utvecklingen av den kulturskatt som Astrid Lindgren lämnat efter sig till världen, säger Max Hallén i pressmeddelandet.

"Känns fantastiskt bra"

Nils Nyman, ordförande i Astrid Lindgren AB:s styrelse och barnbarn till författaren, är också mycket nöjd.

– Det känns fantastiskt bra att vi har lyckats rekrytera Max Hallén till den här tjänsten. Han har precis den erfarenhet, kompetens och personliga egenskaper som vi tror behövs för att lyfta vårt företag till nästa nivå, så att Astrid Lindgrens berättelser kan fortsätta att underhålla, trösta och inspirera nya generationer barn världen över. Jag vill samtidigt passa på att tacka Cilla Nergårdh för det fantastiska arbete hon utfört under sina år som vd hos oss, säger Nils Nyman.

Astrid Lindgren AB förvaltar samtliga rättigheter efter Astrid Lindgren som avled 2002 och har som uppdrag att sprida och skydda Astrid Lindgrens författarskap i hela världen. Bolaget arbetar aktivt med utveckling av rättighetsportföljen, skriver man i pressmeddelandet. 

Totalt har man 17 anställda på kontoret i Stockholm. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt