Annons:

Nystartad samarbetsgrupp bjöd in till renodlad rekryteringsmässa

Mathilda Söderlund, Maria Pettersson och Susanne Lindvall fanns på plats under rekryteringsmässan på Vimmerby folkhögskola. Foto: Ossian Mathiasson

Nystartad samarbetsgrupp bjöd in till renodlad rekryteringsmässa

Efter två mässor med fokus på jobb och utbildning bjöd en nystartad samarbetsgrupp in till en renodlad rekryteringsmässa på Vimmerby folkhögskola på onsdagen.  
– Det är en viktig dag. Hoppas att det är några som får sitt sommarjobb eller ett jobb nu, säger Susanne Lindvall, rektor på Vimmerby folkhögskola. 

Annons:

Vimmerby folkhögskolan arrangerade en jobb- och utbildningsmässa i egen regi före coronapandemin och en ny mässa i samverkan med Vimmerby kommun i fjol. 

Efter att ha arrangerat två mässor med fokus på både jobb och utbildning blev den tredje mässan en renodlad rekryteringsmässa tillsammans med flera samarbetspartners. 

– Nu har vi delat upp det med tanke på att vi, Vimmerby gymnasium, Lärcenter och Campus Vimmerby samarbetar tillsammans med kommunen och regionen. Vi har rekryteringmässan hos oss i år och det kommer bli en jobb- och utbildningsmässa på gymnasiet i mars. Vi som är med i samverkansgruppen ska bytas om att ha mässor för att vi inte ska krocka med varandra, säger Susanne Lindvall, rektor på Vimmerby folkhögskola. 

25 företag från närområdet

Besökarna fick möjlighet att samtala med cirka 25 företag från närområdet i folkhögskolans idrottshall. 

– Syftet är att företag ska kunna visa upp sin verksamhet och de som söker jobb ska kunna komma hit och se vilka företag som finns i närområdet. Det handlar om både sommarjobb och fasta anställningar. Det har varit rätt mycket folk, framför allt de första timmarna mellan klockan 13 och 15, säger Mathilda Söderlund, kommunikatör på Vimmerby folkhögskola. 

Företagen går nu igång med rekryteringarna inför sommarsäsongen och det är på deras initiativ som mässan arrangeras i januari. 

– Vi har haft diskussioner kring tiden och då hamnade den i januari just för att de som rekryterar vill ha den så tidigt som möjligt. Astrid Lindgrens Värld ska till exempel rekrytera 400 personer till sommaren och de vill, precis som flera andra företag, gå igång tidigt, säger Mathilda Söderlund och Susanne Lindvall.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt