Annons:

Någon lokal förmåga blir ny kulturskolechef:

Egon Karlsson säger att båda kandidaterna som återstår är jättedugliga personer.

Någon lokal förmåga blir ny kulturskolechef: "Känns lyxigt"

Rekryteringsprocessen efter en ny chef för Kulturskolan i Vimmerby. 28 sökte tjänsten och nu är det två lokala förmågor som kampas om jobbet.
– Det har varit jättebra ansökningar. Det känns lyxigt, säger utvecklingschefen Egon Karlsson.

Annons:

I början av januari meddelade Jennie Leander Lilja att hon sagt upp sig från tjänsten som kulturskolechef i Vimmerby. Kommunen gick då ut och sökte en ny chef och intresset var stort. Totalt sökte 28 jobbet och kommunen gick vidare med fyra av dem. 

Nu återstår endast två kandidater och båda är lokala förmågor.

– Det har varit jättebra ansökningar och nu går vi vidare med att de här två träffar de fackliga representanterna nästa vecka. Sedan hoppas jag att vi kan föra en förhandling och sätta ett anställningsavtal. Det handlar om allt från när man börjar till löner plus övriga villkor, säger Egon Karlsson, utvecklingschef i kommunen. 

Han säger att lönenivån kommer sättas mot verksamheten.

– Det viktigaste är verksamheten. Det får inte vara en jättehög lön som gör att vi behöver dra in på verksamhet. Så vi vill ha en duglig person som vi inte överbetalar. 

"Känns lyxigt"

Egon Karlsson tror bara att det är ett par veckor bort innan det hela kan bli offentligt. Han är väldigt nöjd med de sökande man har haft till tjänsten.

– Det känns lyxigt för det är många jättedugliga personer med lite olika profiler. Ingen kan ersätta Jennie rakt av, men vi har hittat andra dugliga ledare och kulturpersonligheter som kan driva Kulturskolan i en utvecklande riktning. Det är en jättestor förmån att vi haft så många dugliga sökanden. Vi har tvingats gallra bort sådana som jag tror hade gjort jobbet bra också. Det är positivt och visar att vi har en fin verksamhet som intresserar många. 

Tills en ny chef är på plats har Egon Karlsson själv gått in som interim chef för verksamheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt