Annons:

  • Patrik blir ny kulturskolechef:

    Patrik Svedberg blir ny kulturskolechef i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

  • Patrik blir ny kulturskolechef:

    Patrik Svedberg ser fram emot sitt nya jobb, som han tillträder den 19 augusti.

Patrik blir ny kulturskolechef: "Finns bara ett jobb"

Patrik Svedberg har varit teaterchef på ALV i fem år och driver just nu Coachbruket tillsammans med Mia Thelin. Den 19 augusti tillträder han som chef för Kulturskolan i Vimmerby.
– Det känns jättebra och väldigt spännande, säger han.

Annons:

Närmare ett 30-tal sökte tjänsten som ny kulturskolechef i Vimmerby kommun. Valet föll på Patrik Svedberg. Vimmerbybon har tidigare varit teaterchef på Astrid Lindgrens Värld och driver i dag företaget Coachbruket tillsammans med Mia Thelin.

Men mot slutet av sommaren tillträder han sitt nya jobb.

– Det känns jättebra och jättekul. Det är väldigt spännande. Första känslan, när tjänsten kom upp, var att det skulle vara ett väldigt kul jobb och ganska ärofyllt. Det är inte så ofta det dyker upp den här typen av jobb på små ställen. Det finns ett. Så när chansen dök upp ville jag söka och vara med, säger Patrik Svedberg. 

Egon Karlsson, utvecklingschef i Vimmerby kommun, menar att det är en drömrekrytering.

– När Jennie (Leander Lilja) sa upp sig var det några sömnlösa nätter. Det är tufft att ersätta henne och det går inte fullt ut, för det finns ingen mer sådan person. Vi hade många duktiga sökanden och Patrik har enormt trygga och meriterade ledaregenskaper. Det är en kulturpersonlighet med känsla för verksamheten som är genuint intresserad. Bitarna föll på plats Patrik har ett väldigt intressant nätverk. Genom nätverk och samarbetsformer kan han utvidga vår verksamhet här utan att gå utanför verksamhetsramarna. 

Aldrig jobbat på Kulturskolan

Patrik Svedberg har aldrig jobbat på Kulturskolan i Vimmerby, men har ändå en stor och kärleksfull relation till verksamheten. 

– Mina barn har gått här i många år och jag känner många som jobbar här. De har tidigare jobbat hos mig på ALV, säger han. 

Hur kommer du sätta din prägel på Kulturskolan?

– Det första som kommer hända är att jag ska lära känna verksamheten. Jag räknar med att det tar ett år att lära känna den. Sedan ska jag förvalta det Jennie har jobbat med och sjösatt här. Det blir mitt fokus under det första året. 

Vilka lärdomar kan du ta med dig från tid som teaterchef på ALV?

– Det får jag se. Jag behöver lära mig hur det fungerar här först. Annars får jag gå lite på mina meriter och det jag gjort tidigare. Jag har ett stort intresse för kultur över huvud taget och att det ska finnas. Ett välmående samhälle behöver kultur och barn och vuxna behöver både uppleva och utöva kultur, annars mår inte ett samhälle bra. 

Det händer med Coachbruket

Det är hårda besparingstider i kommunen och det kan vara ett tufft läge att kliva in i en sådan här verksamhet.

– Utefter vad man hör och förstår kring kommunens hela budget och välmående, så är det en utmaning. Men det är något jag får lära mig. 

Vad händer med Coachbruket?

– Det lever på och dundrar på. Det jobbar jag fullt med nu, men jag kommer ta en mer passiv roll där. Mia Thelin kommer jobba på för fullt, men min medverkan blir mer som en bisyssla. Mina största intressen är organisation och ledarskapsutveckling, så det blir en bisyssla jag tycker är kul. Jag kommer vara delaktig, men mer passivt och jag kommer vara 100 procent på den här tjänsten. 

Innan Patrik Svedberg tillträder ska han jobba en sommar på ALV. Han förklarar sitt utseende med att han just nu bygger en karaktär inför sommaren. 

– Båda mina barn jobbar där som barnskådisar, så jag hänger på dem och kommer jobba som skådespelare. Det är därför jag ser ut som jag gör och det känns väldigt fint att kunna sluta cirkeln på min förra arbetsplats. Jag började där som skådis en gång i tiden och det blir en rolig resa tills jag kommer hit.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt