Annons:

  • Lyckad återbruksmässa i Pelarne – planerar redan för större mässa

    Samtalet leddes av Gunilla "Pigga" Gustafsson. Deltog gjorde Håkan Tell från Erikshjälpen, Matilda Hemmingsson, Hemcod, Elin Gonzales, ElinPastell och Carita Thörn. Foto: Johanna Karlsson

  • Lyckad återbruksmässa i Pelarne – planerar redan för större mässa

    Caroline Hemmingsson, engagerad i Körsbärskullens ekonomiska förening och initiativtagare till mässan hälsade välkommen till ett panelsamtal om återbruk och cirkulär ekonomi. Foto: Johanna Karlsson

  • Lyckad återbruksmässa i Pelarne – planerar redan för större mässa

    Drygt 60 besökare hittade till Körsbärskullen i Pelarne under söndagens återbruksmässa. Foto: Johanna Karlsson

  • Lyckad återbruksmässa i Pelarne – planerar redan för större mässa

    Ett tiotal utställare fanns på plats och sålde diverse återbruk och loppisprylar. Foto: Johanna Karlsson

Lyckad återbruksmässa i Pelarne – planerar redan för större mässa

Ett 60-tal besökare hittade till Körsbärskullens återbruksmässa i Pelarne under söndagen. Det var första gången som den ekonomiska föreningen anordnade eventet. Medarrangör var Studieförbundet Vuxenskolan. Redan finns idéer om att anordna en större mässa på samma tema senare i år.

Annons:

Förutom ett tiotal utställare som sålde både loppisprylar och diverse återbruk såldes soppa och fikabröd, och ett välbesökt panelsamtal anordnades mellan lokala aktörer som på olika satt arbetar med återbruk och cirkulär ekonomi. 

Panelsamtalet leddes av Gunilla ”Pigga” Gustafsson och deltog gjorde Håkan Tell från Erikshjälpen i Vimmerby, Matilda Hemmingsson som syr återbruk under företagsnamnet Hemcod, Elin Gonzales som driver ElinPastell, och Carita Thörn med många års erfarenhet av att arrangera loppisar för välgörenhet. 

– Om alla skulle leva som vi gör i Sverige så skulle det behövas fyra jordklot, konstaterade Gunilla Gustafsson i introduktionen till samtalet som sedan till stor del handlade om textilproduktionens påverkan på klimatet. 

Caroline Hemmingsson, ledamot i Körsbärskullens ekonomiska förening och initiativtagare till återbruksmässan var nöjd med dagen. 

– Nu är vi sugna på att göra en störra mässa. Kanske redan till hösten. Då kan vi vara utomhus också och ta in fler utställare. Kanske kan vi samarbeta med gymnasiet som lägger ner massor av arbete på sin hållbarhetsutställning. Vi har också blivit kontaktade av företagare som jobbar med solceller, så det kan bli ett bredare utbud nästa gång. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt