Annons:

Hultsfred Strandcamping är gästernas favorit: ”Kvitto på att vi gör rätt saker

Erica Hammarlund och Rickard Hägglund gläds över att Hultsfred Strandcamping är en av de tolv bästa campingplatserna i Sverige enligt gästerna. Foto: Privat/Ossian Mathiasson

Hultsfred Strandcamping är gästernas favorit: ”Kvitto på att vi gör rätt saker"

Hultsfred Strandcamping är en av tolv vinnare i årets Campers’ Choice. Den natursköna campingen vann 2022 och har nu gjort det igen.  
– Det är vi såklart superglada för, säger Rickard Hägglund. 

Annons:

Varje år belönas Sveriges bästa campingplatser med utmärkelsen Campers’ Choice där gästerna själva röstat på sin favoritcamping vid en omröstning på Camping.se. Prisutdelaren SCR Svensk Camping tillkännagav de tolv vinnarna på branschen årskonferens i Göteborg i torsdags. 

Tolv campingplatser i Sverige får utmärkelsen Campers’ Choice och Hultsfred Strandcamping är en av årets lyckliga vinnare efter att över 7 000 gäster röstat på sina favoritcampingplatser. 

"Kvitto på att vi gör rätt saker"

Campingägarna Rickard Hägglund och Erica Hammarlund gläds över utmärkelsen.

– Det betyder såklart jättemycket för oss. Att det är gästerna som avgör vinnarna känns ärofyllt och vi ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker och levererar hög service. Vi vill vara med och sätta Hultsfred på kartan som turistdestination och det här priset ger superbra marknadsföring för Hultsfred som besöksmål. Att också få synas i samma lista och sammanhang bland stora namn som till exempel Böda, Daftö och Ullared är vi stolta över, säger Rickard Hägglund. 

Vad ser ni för förklaring till att ni får denna utmärkelse?

– Vi vet att det är vår personliga service som gästerna uppskattar mest hos oss. Även den naturnära känslan och vårt populära våffleri tycker gästerna om. Vårt primära mål och värdegrund sedan starten i 2020 har varit just att leverera riktigt bra personlig service, säger Rickard Hägglund. 

"Vill fokusera på det vi har"

Sedan starten 2020 har det skett en stor utveckling på Hultsfred Strandcamping. Rickard Hägglund tänker tillbaka på hur första campingsommaren var.  

– Första säsongen i den lilla kiosken med två sommaranställda känns så långt tillbaka samtidigt som det känns som att det har gått otroligt fort till där vi är i dag med blomstrande våffelcafé och cirka 20 sommaranställda. Vi har varit med om allt från att markera upp alla platser, nya elstolpar, utbyggnationen av det som idag är vårt våffleri till allt bakom kulisserna som hemsida, bokningssystem, grafisk profil och marknadsföring. Det har varit utvecklande och stundtals tufft men framför allt väldigt roliga år, säger Hägglund. 

Efter flera intensiva år med diverse olika utvecklingsprojekt blir 2024 ett lugnare år. 

– Vi har gjort väldigt mycket och vuxit snabbt under dessa fyra år och vill just nu fokusera på det vi har och vårda det. Vi har mycket tankar och planer kring framtiden men vi gillar att göra saker helhjärtat och känner gärna efter lite först. En sak som är säker är att vi alltid vill att det här ska vara en glad, social och mysig plats att komma till och alla idéer går i den riktningen när vi siktar framåt. 

Campingägarna tecknade nyligen ett nytt hyresavtal på minst tio år till med Hultsfreds kommun. 

– Vårt första femåriga avtal löper ut och det blev ett naturligt steg att diskutera framtiden. Under dessa fem år har både vi och Hultsfreds kommun fått känna på det här upplägget och vi är glada över att det alltid har fungerat så bra med samspelet oss och Hultsfreds kommun emellan. Vi ser fram emot att fortsätta verka i härliga Hultsfred och det här längre avtalet betyder framför allt ett mer långsiktigt och mer hållbart tänk framåt och en större frihet för oss att utveckla och växa. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt