Annons:

ELEV TILL SJUKHUS EFTER MISSHANDEL PÅ SKOLA

Josephine Svensson tycker att skolan har kontroll på situationen. Foto: Pressbild

ELEV TILL SJUKHUS EFTER MISSHANDEL PÅ SKOLA

En elev på AL-skolan fick ett knytnävsslag i ögat vid lunchtid i fredags och fördes till Västerviks sjukhus. Eleven som utdelade slaget har varit avstängd, men är nu tillbaka i skolan.

Annons:

Enligt skolans rektor Josephine Svensson finns det en bakomliggande konflikt mellan parterna och i fredags resulterade det i en misshandel. Knytnävsslaget orsakade en blödning i ögat som behövde kontrolleras av vårdpersonal på sjukhuset i Västervik.

– Det stämmer att det är en vårdnadshavare som anmält det, ja, men det handlade mer om att hen hann före oss. Vi har varit aktiva i händelsen sedan det skedde och det var personal på plats vid händelsen. Vi agerar vidare i enlighet skollagen genom disciplinåtgärd för inblandade och en hel del arbete i enlighet med de rutiner vi har, säger Josephine Svensson. 

Hur mår eleven som fick slaget?

– Eleven som blev utsatt är på plats i skolan och har varit det både igår och idag. Att hen fördes till sjukhus var en åtgärd för att kolla upp hur läget är efter en sådan incident. Det blev inga allvarliga skador, men vi tar allvarligt på händelsen.

"Vet vad som skedde"

Eleven som utdelade slaget stängdes av resten av fredagen och igår.

– Personen är tillbaka nu. Det är en konflikt mellan två elever som är bakomliggande. Vi hanterar händelsen och har fortsatta samtal med de inblandade och medling för att det ska fungera framåt. Det kommer vi inte kunna släppa förrän det är helt utrett. Vi har en bild av händelsen och vet vad som skedde.

Känner du oro för att det ska hända igen?

– Jag tycker att vi har god koll på läget, men vi måste vara beredda på att det kan blossaa upp igen. Vi får vara på tå, men känner att vi har god kontroll.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt