Annons:

Syskonen Anemyr kan bli årets junior-nätänglar

Nathea och Noelle Anemyr kan bli årets junior-nätänglar.

Syskonen Anemyr kan bli årets junior-nätänglar

För tredje året i rad delar försäkringsbolaget mySafety ut "Årets Nätängel". I kategorin juniora är syskonen Anemyr, Nathea och Noelle, från Storebro nominerade.
"På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek", står det i nomineringen.

Annons:

I fyra olika kategorier delas priset "Årets Nätängel", som ska uppmärksamma aktiviteter och initiativ som verkar för en bättre ton och ett trevligare klimat på nätet, ut. Utöver det stora priset utses även juniora, mediala och ideella nätänglar. 

Nu har allmänheten kunnat nominera personer – och då står det klart att Rocka Sockorna-systrarna Nathea och Noelle Anemyr från kommunen kan bli Årets junior-nätängel.

– Det har varit en engagerande nomineringsprocess. Det märks att de som nominerat också verkligen vill att deras kandidater ska ta sig hela vägen fram och att det delar synen på att vi behöver skapa en bättre ton och motverka hat på nätet. Juryn har haft ett stort jobb att välja ut finalisterna bland alla nominerade namn, men i slutändan var vi helt eniga om vilka som skulle vidare till finalomgången, säger PA Prabert, vice koncernchef på mySafety Försäkringar.

"Sprider ökad förståelse"

Nathea och Noelle är en av fyra nominerade i sin kategori. Så här motiveras nomineringen:

”Jag skulle inte ändra på dig för allt i världen. Men för din skull ska jag ändra på allt i världen.” Orden är Natheas egna – och riktas till storasyster Noelle. Vi tror henne. Och tillsammans är de redan på god väg. På tre år har deras initiativ för att visa att mångfald är bra blivit en folkrörelse som engagerar alla. Sockor rockas numera – från förskolor och ända upp till riksdagsnivå. Även om initiativet bara sker en gång om året pågår kampen året om. På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek".

Bland övriga nominerade märks Facebook-gruppen Heja livet, Stina Wollter och Marcus Oscarsson. 2016 blev Nathea Anemyr årets Vimmerbybo.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt