Annons:

Hot mot universitetet i Malmö – Rumskullakillen:

Albin Isaksson studerar till mäklare i Malmö och tycker att hotet är obehagligt. Foto: Privat

Hot mot universitetet i Malmö – Rumskullakillen: "Obehagligt"

Ett allvarligt hot har riktats mot Malmö universitet. Samtliga studenter uppmanas att hålla sig därifrån på måndag.
– Det känns såklart riktigt obehagligt, säger Albin Isaksson, som läser till mäklare i Malmö.

Annons:

Ett allvarligt hot har riktats mot Malmö universitet via e-post, rapporterar flera olika medier. Hotet gäller just den 8 januari. Polisen utreder händelsen som grovt olaga hot mot grupp, men vill inte gå in mer specifikt på vad hotet handlar om. 

Samtliga studenter och personal uppmanas att arbeta hemifrån kommande måndag.

Just nu befinner sig Albin Isaksson, som är från Rumskulla, hemma i Vimmerby. Men han hade planerat att åka tillbaka till Malmö för att förbereda sig inför nästa veckas tentor. 

På måndag hade han tänkt att studera på universitetet – men efter hotet blir det inget med det. 

– Jag har två tentor den veckan, så min plan var att plugga inför dem i skolan. Det är ju såklart väldigt obehagligt, framför allt med tanke på allt som hänt i Malmö den senaste tiden, säger Albin Isaksson.

"Väldigt otäckt"

Trovärdigheten i hotet har inte kunnat styrkas. Universitetet har infört nya säkerhetsrutiner som kommer genomföras både inför och efter den 8 januari. Det handlar om genomsökning av lokaler, extra väktare och att vissa delar hålls låsta.

Via sin Facebook-sida meddelar Malmö universitet att man kommer uppdatera läget för studenterna när man har mer information. 

– Det är väldigt otäckt när man inte vet så mycket om det. Jag kommer självklart hålla mig från skolan den 8 januari och hålla mig uppdaterad om läget. Det har ju varit sprängning av en polisbil och en hel del andra grejer den senaste tiden, det har ju förmodligen noll samband, men det är ändå såklart väldigt obehagligt, säger mäklarstudenten Albin Isaksson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt