Annons:

Många mil på vägarna i DSK:s tjänst: ”Kollar konstigt på mig”

Jakob Karlsson, Albin Isaksson och Ludvig Lundqvist bor alla i Linköping och lägger många mil på vägarna för att spela i Djursdala SK. Även Felix Grönqvist, längst till höger på bilden, bor i Linköping, men det är oklart hur mycket han kommer kunna spela i år. Saknas på bilden gör Isak Granström.

Många mil på vägarna i DSK:s tjänst: ”Kollar konstigt på mig”

Flera gånger i veckan åker en handfull spelare från Linköping för att träna och spela matcher med Djursdala SK. Nykomling i det gänget är den tidigare Vimmerby IF-spelaren Ludvig Lundqvist. 
– Jag har nästan slutat berätta för folk om att jag gör det här, de bara kollar konstigt på mig, skrattar Ludvig Lundqvist.

Annons:

Albin Isaksson, ursprungligen från Rumskulla, har i ett tiotal år pendlat för att spela i Djursdala SK. Det har inte spelat någon roll om han bott i Malmö eller Linköping.

– Jag vill ge världens eloge till Albin. Att han åkt i så många år för att spela för Djursdala… Jag är så imponerad. Hade han inte fortsatt med det i år hade inte vi andra kunnat träna och spela så mycket heller, säger Ludvig Lundqvist.

Följde med vännerna

Som äldre tonåring var Ludvig Lundqvist en talang i lokalfotbollen och han slog sig tidigt in i Vimmerby IF:s A-lag.

– Direkt efter gymnasiet, 2018, flyttade jag till Stockholm för att plugga. Då spelade jag ett år med Marieberg. Efter ett år flyttade jag till Linköping, där har jag provtränat med några klubbar, men utöver det har det bara varit spel i Korpen.

Förra sommaren började vännerna Isak Granström och Jakob Karlsson, som också bor och studerar i Linköping, att spela i Djursdala SK. På den vägen är det för Ludvig Lundqvists del.

– Jag hänger mycket med Isak och Jakob och efter att de börjat spela i DSK blev jag sugen på att göra samma sak. Det klickade direkt när jag kom till Djursdala, jag trivs skitbra. För mig är det en perfekt nivå på alla sätt, säger Ludvig Lundqvist.

”Trygg när Albin kör”

DSK-spelaren känner inte att resorna från Linköping till Vimmerby/Djursdala är något stort problem, snarare tvärtom.

– Det blir mycket snack om bland annat fotboll och serier. Sen har vi fått höra alla möjliga historier från Albin om när han åkt från Malmö och Linköping. Jag känner mig trygg när Albin kör, han har några mil bakom ratten, skrattar Ludvig Lundqvist.

– Det är också skönt att kunna snacka ned både träningar och matcher i bilen. Annars går man ändå bara hem och funderar på det, nu är den biten klar när man kommer hem.

Det låter inte som att du ångrar ditt val att spela i Djursdala?

– Absolut inte. Det är snarare så att jag ångrar att jag inte började när Isak och Jakob började förra sommaren. Jag känner att charmen med fotbollen har kommit tillbaka.

Du lär kunna bidra med en del på planen?

– Det tycker jag verkligen. Sen hinner man gå ned sig mycket på ett par år och det är den fysiska biten jag saknar mest. Men jag känner skillnad från pass till pass, det får ta den tid det tar.

Äga mer boll

DSK, som åkte ur division fyra förra säsongen, har fått se många spelare lämna klubben under vintern. Men där finns också flera intressanta och kompetenta nyförvärv.

– Jag tror på oss, det känns som att vi har ett bra lag, säger Ludvig Lundqvist.

Till och med ett lag för en toppstrid?

– Jag är inte jättekvalificerad för att svara på det. Jag håller för mig själv vad jag tror. Vi tar en match i taget, men jag tycker inte att något lag ska vara oslagbart.

Som tränare i DSK har David Henriksson sällskap av Michael Milton och Björn Stridh.

– Vi vill försöka spela fin fotboll, äga mer boll än tidigare och ha roligt tillsammans. Det här är lite av en omstart för oss och jag skulle vara nöjd med en mittenplacering, säger David Henriksson.

Fakta

Djursdala SK (division fem)

Nyförvärv: Ludvig Lundqvist (Mariebergs SK/comeback), Bellal Adem Nur (Storebro IF), Christoffer Borsiö (Vimmerby IF), Jonathan Arvidsson (do), Lamek Abraham (do), Karl Ekholm (Tjust IF FF), Tim Larsson (Södra Vi IF), Elias Gunnarsson (do), Edwin Djurstedt (do).

Förluster: Dzenan Hrnic (Storebro IF), Santosh Javalaghi (do), Jihad Assaf (IFK Tuna), Pontus Stahlin (Horn/Hycklinge IF), Fabian Borén (do), Oliver Eriksson (do), Joel Didi Augustinsson (do), Kristoffer Larsson (do), Mats Eriksson (do), Rasmus Stahlin (Rottne IF), Markus Ahl (slutat), Jonatan Stridh (slutat), Oskar Eriksson (slutat) och Christian Simonsson (osäker).

Seriefavoriter: ”Södra Vi och IFK Tuna är solklara seriefavoriter, sen tror jag att IFK Västervik kan bli bra också. Ruda IF ser också ut att ha ett starkt lag”, säger tränaren David Henriksson.

Lagen i division fem nordöstra: Ankarsrums IS, Djursdala SK, Fagerhults AIK, HM IS, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Tuna, IFK Västervik, Ruda IF, Storebro IF, Södra Vi IF och Tjust IF FF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt